Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Doba, kdy se filmy natáčejí na mobilní telefony, je tady. Novinka v Česku, prémiový mobilní telefon HONOR Magic4 Pro s vestavěnou technologií IMAX Enhanced nahradil filmovou techniku. Snímek Kaleidoskop o dávném mýtu Narcise, je natočený právě jím.

Kaleidoskop: Artový snímek o mýtu Narcise a kráse

V řečtině znamená „Kalo“ krásný a „idols“ znamená formy. „Kaleidoskop je film, který ukazuje různé formy krásy, celý natočený pouze na mobilní telefon, vybavený filmovou technologií, HONOR Magic4 Pro. Je to přepracování slavného mýtu o Narcisovi posedlého vlastní krásou, reflexe našich dnešních každodenních vztahů,“ uvedl režisér Recuenco.

Je to také směs magicky spojených odlesků, tak jako je právě kaleidoskop. Režisér Recuenco chtěl snímkem vyjádřit přání, aby se lidé znovu potkávali a sjednotili po dlouhém těžkém období. „Tento audiovizuální projekt je mým prvním, který byl celý natočený pouze na mobilní telefon. HONOR Magic4 Pro propojil technologii s metodami filmového natáčení.“ Doplňuje režisér.

Foto: Honor Technologies (Czech) s.r.o
Artový snímek Kaleidoskop režiséra Eugenia Recuenca

HONOR Magic4 Pro, vlajková loď oceněná DXOMARK zlatou kategorií za foto a video výbavu, je jedním z mála mobilů na světě s certifikátem filmové technologie IMAX Enhanced. Je to také vůbec první mobilní telefon, který podporuje natáčení videa v 10bitové kvalitě 4K s 60 snímky za sekundu díky režimu Log. Zároveň dává mnoho prostoru pro případnou post produkci. Průkopnické režimy Magic-Log, se kterým si můžete vyzkoušet filmové podbarvení na základě žánrů filmu, nebo 3D LUT vytvořené Hollywoodskými koloristy, dává každému z nás do rukou profesionální filmovou techniku. Navíc, díky certifikátu IP68 je HONOR Magic4 Pro odolný proti prachu a vodě.

Španělský režisér krátkých filmů, který je známý také díky reklamním snímkům, navíc zasedl v mezinárodní umělecké soutěži HONOR Magic Moments Awards 2022, kde značka HONOR znovu dala příležitost mladým talentům z celého světa.

„Dorazilo přes 200 000 úžasných uměleckých prací z 50 zemí světa,“ řekl prezident značky.

Foto: Honor Technologies (Czech) s.r.o
Artový snímek Kaleidoskop režiséra Eugenia Recuenca
Artový snímek Kaleidoskop režiséra Eugenia Recuenca

Fotografování spoluprací vice čoček naráz

HONOR Magic4 Pro dokáže nejen natáčet videa ve filmové kvalitě. Navíc si z každého videa za pomocí techniky umělé inteligence dokáže automaticky vybrat ty nejlepší snímky a rovnou je uložit jako fotky ve velmi kvalitním rozlišení. To je vůbec poprvé, co mobilní telefon dokáže zároveň natáčet videa a pořizovat fotky stejného záběru v tak vysoké kvalitě.

Na nádherných zádech telefonu najdete sestavu hned tří kamer uspořádaných do konceptu „Oko múzy“, který vychází z inspirace absolutních symetrií čínské architektury. Najdete tady 50Mpx hlavní širokoúhlý fotoaparát, 50Mpx ultra širokoúhlý fotoaparát se zorným úhlem 122° a 64Mpx periskopový teleobjektiv. Díky aktivní spolupráci různých čoček naráz se tak nemusíte bát velmi plynulého přechodu při zoomování i z velmi velké vzdálenosti, navíc zoomuje také zvuk. Hodí se třeba na natáčení zvířat ve volné přírodě, ke kterým byste se jinak velmi těžko dostali.

Foto: Honor Technologies (Czech) s.r.o
Artový snímek Kaleidoskop režiséra Eugenia Recuenca

Další články

Načítám