Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřel Dalimil Klapka. Herci a vynikajícímu dabérovi, jehož hlasem promlouval mj. poručík Columbo nebo děda Simpson a ředitel Skinner z kultovního amerického seriálu Simpsonovi, bylo 89 let.

Informaci o úmrtí přinesl Blesk. Zprávu poté potvrdil Klapkův syn Jan Klapka na sociální síti. „Dnes odešel do divadelního nebe můj otec Dalimil Klapka,“ uvedl.

Klapka byl do vysokého věku velmi aktivní a neztrácel chuť do práce. Ještě loni Super.cz poskytl rozhovor, kde promluvil nejen o herectví, ale také o podlomeném zdraví. Sváděl boj s rakovinou. „Za tu dobu jsem absolvoval dvě operace a tři pobyty v nemocnici, které končily ozařováním. Uvidíme, co bude,“ uvedl.

Vše ale bral s velkým nadhledem. „Je to spíš zásluhou toho, že jsem herec a mohu se do té role zdravého člověka vložit a předstírat to,“ řekl Super.cz.

Dalimil Klapka se narodil v Praze, kde vystudoval gymnázium a poté DAMU. Uplatnil se v divadle i ve filmu (objevil se ve více než sedmi desítkách převážně televizních filmů), jeho doménou však byl právě dabing.

Reklama

Další články

Načítám