Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Obliba užívání kontaktních čoček jako nástroje pro korekci zraku v posledních letech znatelně vzrostla. Nejenže došlo k zásadnímu posunu v šíři sortimentu a kvalitě nabízených značek, uživatel se také může radovat zásadním snížením cen a zkrácením doby dodání. Velmi příjemným servisem pro nositele je možnost jakoukoli značku čoček pohodlně objednat na internetu, kde je lze pořídit až za polovinu ceny.

Nové značky za nebývale nízké ceny

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Před několika lety byly kontaktní čočky spíše výsadou majetnějších lidí, dnes se měsíční náklady za užívání některých značek dostaly pod neuvěřitelných 100 Kč, jako je tomu například v případě čoček Topvue, které se navíc pyšní velmi tenkými okraji, jež jsou pro komfort nošení rozhodující. Oční víčko při každém mrknutí přechází přes předěl mezi okrajem čočky a okem. Čím je přechod mírnější, tím jsou čočky pohodlnější. Topvue jsou navíc jedinou značkou na trhu s lubrikací hyaluronátem sodným.

Kvalita roztoku významně zvyšuje komfort čoček

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Skutečnost, že kvalita roztoku, který nositel používá k dezinfekci a uchovávání čoček přes noc, významně ovlivňuje následný komfort, je bohužel velmi málo diskutovaným tématem. Novinkou v oblasti výroby roztoků na kontaktní čočky představuje hyaluronát sodný, neboli sodná sůl kyseliny hyaluronové. Jedná se o unikátní lubrikační látku s hojivým a antibakteriálním účinkem, která se přirozeně vyskytuje v lidském těle, například ve sklivci oka.

Roztok Gelone

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

V březnu 2011 se pod obchodní značkou Gelone na trhu objevil roztok na kontaktní čočky, který je vybaven lubrikací hyaluronátem sodným. Gelone je svým složením velmi šetrný k oku a díky vynikající lubrikaci znatelně zvyšuje a prodlužuje komfort kontaktních čoček nejen bezprostředně po jejich nasazení, ale v průběhu celého dne. Roztok doplňuje přiložené antibakteriální pouzdro s obsahem iontů stříbra, které zvyšují efektivitu roztoku při likvidaci bakterií.

Kontaktní čočky Acuvue Oasys

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Užívání kontaktních čoček je vyjmečně levným a příjemným způsobem korekce zraku. Zásadní cenový propad zaznamenaly i nejprodejnější značky jako například Acuvue Oasys, které dnes lze pořídit za neuvěřitelných 417 Kč za balení se 3 páry čoček.

Výhody

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nespornou výhodou užívání čoček je také skutečnost, že díky jejich umístění přímo na oku není jako v případě brýlí omezeno zorné pole, což oceňují zejména sportovci a ti, kteří každý den usedají za volat automobilu. Navíc nedochází k jejich ušpinění a tolik nepříjemnému zamlžování, které trápí nositele brýlí.

Další články

Načítám