Hlavní obsah
Článek

Když se řekne Páni kluci, snad každý si jako prvního z "těch tří jak se patří" vybaví nezbedného Tomáše, který se svými dvěma kumpány vyváděl jednu lumpárnu za druhou. Co ten rošťák, který tak trápil svou tetu v podání Ivy Janžurové, kradl pochvalné lístky a našel poklad na hradě Pokštejn, dělá dnes?

Michael Dymek se narodil před devětačtyřiceti lety v Sokolově. Pro jeho nejslavnější roli ve filmu režisérky Věry Šimkové-Plívové si jej filmaři vyhlédli na základní škole se sportovním zaměřením, po jejímž skončení sice nejdřív uvažoval o studiu na elektrotechnické průmyslovce, ale nakonec zvolil konzervatoř a začal studovat tanec.

Po absolutoriu konzervatoře nastoupil do Státního souboru písní a tanců, ale už tehdy se svou pozdější ženou Ivanou uvažovali o emigraci. Jak totiž Dymek přiznal, umělecká oblast nebyla tím, u čeho by chtěl zůstat. „Hraní mě bavilo, ale jako celoživotní poslání jsem to necítil, a tak jsem se vydal jinudy. Rodiče to nechali na mně,“ přiznal v jednom z rozhovorů.

Roku 1988 spolu s manželkou emigrovali do Německa, kde začal jako skladník a postupně se vypracoval na pozici obchodníka. V polovině 90. let se vrátili zpět do České republiky. V současné době se Michael věnuje podnikání v oblasti solárních technologií a se svou ženou a dvěma dětmi, synem Michaelem a dcerou Šárkou, žijí za Prahou.

Reklama

Další články

Načítám