Hlavní obsah
Článek

Když bývalý ředitel České televize Jiří Janeček (55) loni oznámil svůj odchod, jako jeden z důvodů udal nemoc. Od té chvíle se neustále spekulovalo o tom, jaké zdravotní problémy člověka, který vydržel v čele veřejnoprávní instituce téměř osm let, trápí. Na uvedení dokumentu o fotografovi Jakubovi Ludvíkovi (42) ale vše prozradil.

„Rakovina je zákeřný soupeř, ale já jsem velký bojovník. Mě jen tak něco nedostane. Prošel jsem chemoterapií. To byla nejhorší věc v mém životě,“ řekl deníku Aha! Janeček, kterého s největší pravděpodobností postihla rakovina prostaty.

Jiří Janeček, který momentálně sepisuje knihu o svém životě, pracoval jako pomocný dělník a výzkumný pracovník v oboru chemie. Od roku 1986 byl redaktorem a později vedoucím redaktorem táborského týdeníku Palcát, vydávaného Okresním výborem KSČ. V roce 1989 se stal zpravodajem Československé televize, poté uváděl hlavní zpravodajskou relaci České televize Události a stal se ředitelem zpravodajství. V červenci 2003 byl zvolen generálním ředitelem České televize. V červenci 2009 jej Rada ČT zvolila generálním ředitelem na dalších 6 let. V červnu 2011 ohlásil svou rezignaci na post generálního ředitele České televize, z jejíhož čela odešel 31. srpna loňského roku. Během kariéry ředitele si přišel na pěknou řádku milionů, které se mu nyní jistě při léčbě zákeřné choroby hodí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám