Hlavní obsah
Článek

Po delší době se ve společnosti objevil David Svoboda (39). Moderní pětibojař a olympijský vítěz z londýnských her z roku 2012 nechtěl chybět na otevření nově zrekonstruované terapeutické hřiště pro dětské pacienty v nemocnici v Motole. „Organizaci Pink Bubble podporuji asi od roku 2013, kdy jsem v Motole toto hřiště otvíral poprvé. Od té doby prošlo další proměnou. Jsem rád, když můžu přispět k něčemu dobrému,“ říká Svoboda.

Sportovec, který v deváté řadě StarDance soutěžil po boku vnadné Veroniky Lálové, dobře ví, jak moc je pohyb k životu důležitý. „Tady jsem na půdě fakultní nemocnice Motol, kde je většinou trápí nějaká omezení. Toto je přesně to místo, kam se dostanou poprvé ven. Je to moc hezké místo.“

David Svoboda plánuje otevřít sportovní školu, kde by zúročil své zkušenosti ze sportu. Plány na otevření mu zhatila koronavirová pandemie. „Nyní ten projekt spí,“ krčí rameny moderní pětibojař, který se po oficiálním ukončení kariéry v roce 2017 svým nástupcům dál věnuje. „Doufám, že se mým svěřencům bude dařit na jejich prvních závodech na mistrovství Evropy a světa,“ dodává David Svoboda, který se ale těší taky na odpočinek: „Čeká mě částečně trénink a taky dovolená. Pořád se něco děje. Léto bude nabité,“ tetelí se David Svoboda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám