Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Filmová pohádka s názvem Princ Mamánek vstoupí do českých kin sice až v říjnu, ale už nyní můžeme vidět první záběry. V nich lze spatřit nejen představitele titulní role Jana Budaře (46), ale hlavně legendární Arabelu. Herečka Jana Nagyová ztvárnila roli královny.

Záběry zachycují nejen návrat Nagyové do filmu po téměř třiceti letech, ale také další herce, jako je Ondřej Vetchý (61) v roli rytíře Hudrovala z Dětenic, který se stane princovým průvodcem a společníkem na jeho dobrodružné cestě za dospěním. Vypravěče, jenž do děje sám zasáhne, hraje Boleslav Polívka, krále ztvárňuje Martin Huba a na svém dobrodružství potká Princ Mamánek i Veroniku Khek Kubařovou (36).

„Všechny herce jsem si pro roli vybral, všem jsem ji osobně nabídl a měl jsem štěstí, že ji všichni přijali,“ popsal Jan Budař. „Doufám, že například Ondra Vetchý diváky v téhle roli i trochu překvapí. Má ve filmu trochu komickou a zároveň dojemnou polohu a tahle kombinace se mu podle mě hodně povedla,“ doplnil.

Největší pozornost vzbudilo obsazení přespříliš pečující maminky prince Ludvíka. Po téměř třiceti letech se v roli královny vrátila před kameru představitelka legendární Arabely Jana Nagyová. „Role královny Ludmily mě nadchla tolik, že jsem jí nemohla odolat, hned po přečtení scénáře jsem se s ní ztotožnila,“ řekla Jana Nagyová.

"Celý měsíc před natáčením jsem měla trému, ale hned první den natáčení, v okamžiku, kdy jsem vkročila na plac a viděla kolem sebe připravený a sympatický štáb, jsem se začala cítit jako ve velké rodině, která mě přijala s otevřeným srdcem,“ vzpomínala na svůj první den před kamerou po dlouhé době.

Reklama

Další články

Načítám