Hlavní obsah
Článek

Poprvé po dlouhých šestatřiceti letech se švédská kapela ABBA sešla pohromadě ve společnosti. Benny Andersson (75), Agnetha Fältskog (72), Anni-Frid Lyngstad (76) a Björn Ulvaeus (77) byli hlavními hvězdami představení série interaktivních koncertů ABBA Voyage. Při té příležitosti vznikla v Londýně i tzv ABBA Arena.

Vzhledem k tomu, že vidět pohromadě legendární čtveřici je výjimečnou událostí, vzbudila akce velkou pozornost a zúčastnilo se jí mnoho dalších hvězd nejen z hudební branže. Příležitost si nenechala ujít mj. Kylie Minogue (55), Kate Moss (50), která krátce předtím svým svědectvím zamíchala kartami v soudní při Johnnyho Deppa a Amber Heard.

Herecký svět reprezentovala například Keira Knightley (39) a nechyběli ani zástupci nejvyšší společenské třídy, švédský král Karel XVI. Gustav s manželkou, královnou Silvií.

Kapela ohlásila, že album Voyage bude její poslední. „Myslím, že víc hudby už ABBA neudělá,“ řekl Ulvaeus listu The Sun.

ABBA vznikla v roce 1972, o deset let později se rozpadla. Na kontě má desítky hitů jako Mamma Mia!, Super Trouper, Waterloo, Dancing Queen, Voulez-Vouz a mnoho dalších. V roce 2017 se čtveřice znovu sešla a vytvořila již zmíněnou desku Voyage

Reklama

Další články

Načítám