Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na půvabné blondýnce, která si v úterý pořizovala na mole na Ibize sexy selfíčka, spočinuly zraky nejednoho kolemjdoucího. Asi nikoho by v tu chvíli nenapadlo, že je všechno trochu jinak, než jak to vypadá. Onou kráskou v černých bikinách je totiž trans modelka a aktivistka Maxim Magnus.

Belgická modelka, jež se přátelí s Elsou Hosk či Stellou Maxwell, otevřeně hovoří o své transformaci v ženu a rozhovor s ní otiskl mimo jiné i magazín Vogue. V něm promluvila mimo jiné o tom, že poprvé zjistila ve čtrnácti letech, že je trans.

Nejdřív přišla za rodinou s tím, že je gay, ale poté, co ji maminka vzala ke psychologovi specializujícímu se na problematiku pohlaví, zjistila, že se ztotožňuje s trans lidmi. Následovalo nasazení hormonů a proces vedoucí k přeměně pohlaví, který popsala jako noční můru, připomíná to prý stav, jako když znovu a znovu prožíváte pubertu.

V šestnácti musela vysadit hormony, jelikož bylo zapotřebí nechat si zmrazit spermie, což bude po přeměně pohlaví její jediná šance na vlastní dítě. O rok později se poprvé začala s lékaři bavit o operativní změně pohlaví.

Psychicky to na ni doléhalo tak moc, že odešla ze školy, přišla o přátele, a dokonce se pokusila o sebevraždu. O svých pocitech se ale zdráhala mluvit s psychologem, jelikož se bála, že by operace mohla být posunuta. Naštěstí měla velkou oporu v rodině, v mamince i bratrech, kterým se mohla svěřit.

Dnes už má Maxim dávno po zákroku, a jak je vidět, jako žena se cítí a vypadá naprosto skvěle. Na Instagramu ji sleduje i Dua Lipa či Gigi Hadid a ve světě modelingu se jí daří. Chodí přehlídky věhlasných značek a objevuje se v kampaních například pro Gucci. Pózovala rovněž v Evropském parlamentu v šatech se 75 vlajkami států, kde je homosexualita stále postižitelná.

Reklama

Další články

Načítám