Hlavní obsah
Článek

Při pohledu na fotku ze Studentské balady, třídílného televizního filmu z roku 1986, je jasné, proč fanynky v 80. letech milovaly Martina Zounara. Jemná tvář, něžné oči, vlnité kadeře, když k tomu připočteme sametový hlas... Prostě dívčí idol.

Ve čtvrtek herec, který se v posledních letech proslavil především rolí Bobana Švarce v seriálu Ordinace v růžové zahradě, oslaví 55. narozeniny. Pro Super.cz zavzpomínal i na svého tátu, s nímž se párkrát setkal před kamerou.

Miroslava Zounara (†65) zviditelnily až role, které přišly v pozdějším věku a ukázaly jeho komediální talent. Především postava hoštického předsedy JZD v Troškově trilogii Slunce, seno… Zounar přišel i s vlastními nápady – věčným žvýkáním a kovbojským kloboukem.

Táta Martina nikdy k herectví nevedl, přesto syn vystudoval pražskou Státní konzervatoř. V jejím druhém ročníku si oba zahráli v šestidílném seriálu Bylo nás šest (1986), který natočil Jiří Adamec. Pak spolu ztvárnili role ve dvou televizních inscenacích.

Setkali se také v třídílném televizním filmu Studentská balada (1986). Příběh z doby rozkladu rakousko-uherské monarchie natočil Ludvík Ráža, podle scénáře Jiřího Hubače. „Jedna z mých nejkrásnějších televizních prací,“ řekl nám Martin Zounar.

A konečně rád vzpomíná na seriál z vojenského prostředí Chlapci a chlapi (1988), jehož další dva díly běží dnes na Nova Gold. Tam mu táta hrál seriálového otce Soukupa. Počátkem 90. let však Miroslav Zounar onemocněl rakovinou, postupně se přidávaly další zdravotní komplikace. Koncem března 1998 zemřel.

Jak se vpředvečer půlkulatých narozenin daří Martinovi? Už jsme psali o tom, že výrazně zhubnul. „Rok jsem na tom stejně, což je pro mě nejlepší zpráva. Aktuálně se držím na 103, 104 kilech, míval jsem 121. Setrvání na váze mě baví,“ přiznal Super.cz.

A také to, že má dost práce. Naplno se rozjela divadelní sezóna, účinkuje v Divadle Metro, zanedlouho chystají i jeho letní scénu a s ní tour po celé republice. „Na to se těším. A také od září na zkoušení v novém divadle. Repertoár je super, podařilo se dát dohromady dobrý soubor.“ Od začátku prázdnin hrají na různých zámcích pro děti Strašidlo Cantervillské podle Oscara Wilda.

Přesto si pro sebe vyšetřil 5 týdnů volna, kdy plánuje dovolenou u moře a s dcerou Claudií vyrazit někam do Orlických hor a na Slovensko. Sedmačka má spojenou základní školu s gymnáziem, tudíž nemusí vymýšlet, kam dál po devítiletce. Od čtyř let, kdy poprvé sedla na koně, jí tato vášeň drží, jezdí parkur, závodila i v Chuchli.

„Koně jsou její život, její láska. Já se jí v tom snažím maximálně podporovat. Možná si v budoucnu vybere veterinu, nebo něco, co se zvířaty souvisí,“ rozzáří se Martin, když mluví o dcerách. „Mám ještě jednu, partnerčinu dceru Sofii, jedenáctiletou, která je úplně jinačí, tu baví divadlo a tanec.“

Jeho partnerka Kateřina Kantová se věnuje psychologii, takže věci nechává plynout. „Myslím si, že po dlouhých letech takové podivné samoty zažívám nádherné období a odráží se to ve všem, co žiju,“ svěřil Super.cz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám