Hlavní obsah
Článek

Jsou to tři týdny, co si prošla peklem. Panelákový byt na pražském Chodově, kde žila s partnerem a jejich psem, zachvátil požár, a zpěvačka Markéta Poulíčková přišla o střechu nad hlavou. Zachránila ji Lucie Bílá (58), se kterou se poznala v Hudebním divadle v Karlíně, kde spolu účinkovaly, nyní v jejím divadle hraje. Nejsou to jen kolegyně, ale i kamarádky.

"Bylo to šílené, když hořelo, naše čivava byla v bytě. Hasiči mi ji vynesli ven. Nepřišli jsme o všechno jako někteří naši sousedi, ale domů se ještě měsíce vrátit nemůžeme. Byli jsme evakuováni a ze dne na den jsme neměli kam jít. Naštěstí mi Lucka nabídla byt, který měla zrovna volný, a navíc je i kousek od divadla," řekla Super.cz Markéta.

"V tuhle chvíli máme částečně zlikvidované podlahy, protože ta voda, kterou se požár proléval, několik týdnů pracovala. Hodně dlouho trvalo, než našli ložisko ohně. Promočené jsou i zdi a je tam hrozný smrad. Je to ve fázi, že tam staví lešení, bude se opravovat střecha. Musí se udělat nová elektřina, rozvody a odpady. Netroufám si odhadovat, jak dlouho to bude trvat," krčila rameny.

Reklama

Další články

Načítám