Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Amandu Abbington (50) si můžete pamatovat především ze seriálu Sherlock, kde si zahrála po boku Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana. Ve skutečnosti je zasnoubená s bývalým kaskadérem Jonathanem Goodwinem, který je upoutaný na kolečkové křeslo.

Přátelili se roky, než spolu začali randit. Ve vztahu byli ale pouhé dva měsíce, když Jonathan po nepovedeném kaskadérském kousku natrvalo ochrnul.

Přátelé se Amandy ptali, jestli s ním zůstane, ona si ale bez svého partnera nedovede představit život.

„Byl to nejhorší telefonát v mém životě, ale Jonathan je tak silný. Je opravdovou inspirací. Nikdy si nezoufal,“ přiznala pro list The Guardian.

„Občas se cítí nostalgicky, ale na druhou stranu to bere jako další kapitolu života. Hodně lidí se mě ptalo, jestli s ním zůstanu, odpovídala jsem, že samozřejmě. Neumím si bez něj představit život. Je s ním velká legrace. Umí mě rozesmát jako nikdo jiný.“

Příběh hvězdné dvojice je jako vystřižený z romantického filmu. Společnou řeč našli, když byli oba po rozchodech nějaký čas sami. Měli toho tolik společného, že když se pak konečně potkali, po hodině Jonathan Amandu požádal o ruku. Od té doby byli nerozluční.

Pak se jim ale oběma změnil život. Během kaskadérského kousku, který se zvrtnul, byl Jonathan zavěšen ve vzduchu hlavou dolů, připoután do svěrací kazajky mezi dvěma auty. Ta ho málem rozdrtila na padrť. Zlomil si obě lopatky, přerušil míchu, roztříštil obě nohy a přišel o ledvinu. Málem zemřel při incidentu i poté na operačním sále.

Amanda byla předtím ve vztahu s kolegou ze Sherlocka Martinem Freemanem, s nímž má děti Grace (13) a Joea (16). Rozešli se v roce 2016. V té době stále hráli v seriálu manželský pár a rozchod před světem tajili. Bylo to pro oba náročné.

„Měsíce předtím jsme se rozešli a drželi to v tajnosti. Takže hrát to bylo opravdu těžké,“ přiznala dříve Amanda pro Desert Island Discs.

Reklama

Další články

Načítám