Hlavní obsah
Článek

Krásná herečka Aneta Kernová (28) přijala nabídku zahrát si oběť domácího násilí ve filmu Když prší slzy režisérky Michaely Semely už proto, že si podobnou zkušeností sama prošla. Před svým partnerem utekla z Velké Británie domů do Česka, jiné ženy ale takovou možnost nemají.

"Spousta lidí domácím násilí prochází, trpí jím. Prožila jsem si to i já sama, když jsem chodila s jedním klukem, který na mě nebyl vůbec hodný. I proto jsem ráda, že jsem součástí tohoto projektu. On byl z Londýna a já odjela do Prahy. Je to asi tři roky zpátky a nebyla jsem na tom psychicky dobře, řešila jsem to různě s kamarády, kteří mi řekli, že tenhle vztah je opravdu problém a nemohu v něm setrvávat," vyprávěla.

"Až díky nim jsem si uvědomila, že jde o toxický vztah a rozešli jsme se vlastně po esemesce. Pak ještě volal z vězení asi před půl rokem. Nevěděla jsem, kdo mi volá, bylo to britské číslo, tak jsem myslela, že je to nějaká nabídka role, ale byl to on. Nepoložila jsem mu to, mám v povaze to, že jsem zvídavá. Ale nevím, za co byl odsouzený, to mi říct nemohl," dodala.

Na premiéru se připravovala hlavně psychicky, aby byla schopná se na sebe dívat. "Ale ne kvůli tématu, spíš proto, že jsem až moc sebekritická, a protože to byla moje první hlavní role, tak jsem byla vlastně pořád na plátně," vysvětlila, proč z první projekce na slavnostní premiéře v kině Atlas odešla asi po 15 minutách.

Od rozchodu Aneta žádného oficiálního přítele nepředstavila, prozradila také, že nikdy nechodila s Čechem. "Nějak to nevychází. A můj ideální chlap? Měl by to být surfař a nejlépe Francouz," upřesnila svoje požadavky na partnera.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám