Hlavní obsah
Článek

Vypadá to, že mladé dívky a ženy svátek svatého Valentýna zase tak moc nežerou. Po písničce Kráva začal internetem kolovat další klip, kde sedmnáctiletá zpěvačka Elis zpívá o depresivním Valentýnu. Písničku Depressing Valentines napsala ve svém dětském pokojíčku v Ostravě, kde s rodiči žije.

Elis, vlastním jménem Eliška Mrázová, je studentka druhého ročníku Jazykového gymnázia Pavla Tigrida v Ostravě. Rodiče se sice muzice nevěnují, ale podporují ji. Zkušenost už mají s jejím starším bratrem Daliborem, který patří mezi naší bubenickou špičku a je několikanásobný mistr ČR ve hře na bicí. Rodičům Elišky ale umění rozhodně není cizí – otec Vladimír Mráz je režisér a matka Elen Mrázová je animátorka loutkových filmů.

Elis již jako devítiletá zpívala v dětském operním sboru Národního divadla moravskoslezského, hrála například v představeních Jakobín, Řecké pašije nebo Kolotoč. V patnácti nazpívala vokály na CD rockovému a jazzovému baskytaristovi Fernando Saundersovi, který hrál s Lou Reedem i s Karlem Holasem z Čechomoru. Loni s ním vystoupila i na festivalu Colours of Ostrava. Teď hostuje v bluesovém hudebním seskupení Moribundus. Pro rádio Čas nazpívala znělky, které rádio používá dodnes.

Elis nejen zpívá, ale ovládá i hru na celou řadu hudebních nástrojů – klavír, kytara, akordeon, harfa. Její velkou vášní je skladba. Ve třinácti letech složila svoji první písničku věnovanou své nejlepší kamarádce. Od té doby se skladbě věnuje. Za pomoci rodičů si vybavila domácí studio, kde své skladby nejen píše, ale také textuje, a to zatím především v angličtině.

Reklama

Další články

Načítám