Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Brýle značky OKULA usnadňují běžný den mnohým z nás již více než 125 let. Jde o ryze českou značku, která má bohatou nejen tradici, ale také zkušenosti a množství zákazníků. Jak se firmě daří dodržovat tradiční hodnoty a moderní přístupy zároveň?

Tradiční, a přesto moderní a stylová

Taková je značka OKULA, která staví stále na stejných základech jako v době jejího zrození roku 1895. K tomu zároveň přidává i moderní přístupy, mezi něž patří nejen globální udržitelnost, ale i spolupráce s mladými a nadějnými designéry, kteří se svým moderním a trendy pojetím podílejí na celkové koncepci kolekce brýlových obrub. To vše s důrazem na dokonalou vizuální stránku a všestrannost tak, aby OKULA dostála svému heslu “Brýle pro každou příležitost”.

Foto: OPTIPLAST EYEWEAR
Nové modely obrub Okula Eyewear z eko materiálů BioPlastic

Udržitelnost? Naprostá samozřejmost dnešní doby

Otázka udržitelnosti je dnes důležitým tématem nejen pro firmy, ale i pro řadu jednotlivců. Proto OKULA zařadila do své nabídky modely, které jsou vyrobeny z materiálů BioPlastic s nízkým obsahem chemických přísad. Jde tak o “zelenou” možnost, kterou zájemci o brýle mohou zvážit. Navíc díky sníženému obsahu ftalátu klesá například i riziko alergických reakcí a tyto látky se zároveň ani neuvolňují do ovzduší při žádné fázi zpracování či likvidaci materiálu.

Foto: OPTIPLAST EYEWEAR
Nové modely obrub Okula Eyewear z eko materiálů BioPlastic

Designová spolupráce, která brýlím sluší

Značka má dlouhou historii. Na moderní přístup a nové svěží koncepty ale nezapomíná. Dlouhodobě spolupracuje se zvučnými jmény z designérského prostředí, mezi nimiž můžeme již tradičně nalézt pana Michaela Keyra, designéra, který položil základy novodobé kolekce. Progresivnost a trendovost blízká značce se promítá do dalších spoluprací, konkrétně s tehdy začínajícími českými designéry ze skupiny Optiqa – Ondřejem Vicenou a Michalem Pavlátem. Obě jména jsou již nyní uznávanou ikonou v oblasti českého brýlového designu (Ondřej Vicena například připravil velmi zajímavou výstavu Brejle a Okuliare).

Osobitý rukopis dodává brýlím i Eva Polenová, jejíž návrhy se staly naprostým hitem. A tím designérská jízda nekončí. OKULA čerstvě navázala spolupráci se značkou VAGUS, za kterou stojí bývalý lyžařský olympionik Ondřej Bank, jenž se postará o obruby sportovnějšího “střihu”. Těchto kousků se dočkáme již brzy.

Kromě webových stránek mohou zájemci také sledovat Facebook a Instagram, kde tato tradiční, a přesto moderní značka svým fanouškům poodkrývá novinky a další zajímavosti z oblasti brýlových obrub.

Další články

Načítám