Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karel Roden (61) je úspěšný nejen na filmovém plátně, ale i na divadelních prknech. Zahrál si také v hollywoodských trhácích a ve středu vstoupil mezi šedesátníky.

Roden patří mezi nejlépe hodnocené herce současnosti. Na obrazovkách ho diváci mají možnost vidět už od 80. let. Charizmatický herec zraje s věkem jako kvalitní červené víno a diváci ho hltají v každém novém filmu. Naposledy například v thrilleru Promlčeno.

Z bohaté filmotéky pak zabodoval například ve snímcích Copak je to za vojáka, Lidice, Dvojrole, Blade 2, Habermannův mlýn, Fotograf, Masaryk, Hlídač č. 47, Čas sluhů a mnoho dalších. A kdy se divákům představil vůbec poprvé? Před čtyřiceti lety si zahrál v seriálu Jiřího Adamce Tak se ptám.

V cyklu samostatných příběhů ze života mladých lidí ztvárnil mladíka Jardu, jenž má problémy s alkoholem a jeho těhotná přítelkyně Martina (Vilma Cibulková) přemýšlí, zda si nespolehlivého partnera má vzít, nebo ne. K Rodenovým filmovým prvotinám patří drama Zámek Nekonečno, kde se poprvé potkal i s Pavlem Křížem a Davidem Matáskem.

Ve snímku, který se odehrává v nápravném zařízení pro mládež, se tak sešla trojice herců, jež se o rok později potkala ve druhém díle populární Kleinovy filmové série Jak básníci přicházejí o iluze. Karla Rodena jako mladíčka si připomeňte v galerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám