Hlavní obsah
Článek

Vyhlášení divadelních Cen Thálie 2011 se nezadržitelně blíží. Už 24. března 2012 bude na prknech Národního divadla o cenu v kategorii mimořádný ženský jevištní výkon v žánru operety, muzikálu a jiného hudebně dramatického žánru bojovat zpěvačka Monika Absolonová (47). Ta to letos ale rozhodně nebude mít jednoduché. V nominaci s ní se totiž ocitla talentovaná a přeci jen o něco zkušenější Hana Fialová (42), která sbírá slova uznání i obdiv kritiky za ztvárnění titulní role v muzikálu Marguerite v Národním divadle moravskoslezském, ke kterému hudbu napsal několikanásobný držitel Oscarů a hudebních cen Grammy Michel Legrand.

Hanka není na divadelních prknech žádný nováček a má za sebou řadu úspěchů. Přesto nominaci nečekala. „Nejdříve jsem byla strašně zaskočena a překvapena. Takový ten nával radosti přicházel v malých dávkách a postupně,“ přiznala Hanka.

Nervozity se hvězda několika moravských scén nebojí. „Možná mám malou výhodu, protože já dávám hodně najevo spíše své radostné emoce, zatímco zklamání, smutek či nervozitu v sobě dokážu docela dobře zvládat. Bude tam bez pochyby napětí a očekávání, ale jsem ve věku, kdy to pro mne bude jen další zkušenost. Užiju si to,“ uzavřela herečka, která cenu nezištně přeje i své sokyni: „Moniku Absolonovou jsem ve Funny Girl neviděla, nicméně bych jí cenu také přála. Už z toho důvodu, že ji režíroval Lumír Olšovský, s nímž jsem pracovala na inscenaci Divotvorný hrnec, a mám ho moc ráda.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám