Hlavní obsah
Článek

Frontman kapely Kalush Orchestra, která v sobotu večer zvítězila v hudebním klání Eurovize, odjel zpět do Ukrajiny, aby bránil svou zemi. Oleg Psiuk, jenž právě dnes slaví osmadvacáté narozeniny, je připraven připojit se k ostatním krajanům, kteří bojují na frontové linii proti Rusku.

Na internetu se dokonce objevily snímky, na nichž druhý den po vítězství líbá svou přítelkyni Oleksandru před hotelem v Turíně, kde letošní ročník nejsledovanější hudební soutěže na světě probíhal. Loučil se s ní před svým odjezdem na letiště, odkud zamířil zpět do válkou zmítané rodné země.

Skupina Kalush Orchestra dostala speciální povolení odjet reprezentovat zemi na Eurovizi, ale nyní znovu jako bojeschopní mladí muži musí na frontu.

Hudebník, jehož poznávacím znamením je růžový klobouk naražený do obličeje, je nejvýraznější postavou kapely, která svou válečně laděnou písní Stefania, zvedla vlnu solidarity u lidí z celého světa.

Přestože po hlasování odborné poroty byli na čtvrtém místě, na vrchol je vynesly hlasy od diváků. Kalush Orchestra tak nakonec s 631 body suverénně zvítězila nad Velkou Británií s 466 hlasy na druhém místě. Třetí skončilo s 459 body Španělsko.

Související témata:
Kalush Orchestra

Reklama

Další články

Načítám