Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Její partner, fotograf Jan Poláček, ji požádal o ruku na vrcholu hory Matterhorn. Mnozí si tedy mysleli, že Lenka Poláčková (34), za svobodna Vacvalová, se bude vdávat v podobných extrémních podmínkách na vrcholku nějaké další významné hory. Veselka ale proběhla tradičně v kostele v Tatranské Kotlině ve Vysokých Tatrách. „Nedovedli jsme si představit, že bychom naši babičku vynášeli do čtyř tisíc metrů,“ smála se Poláčková.

Odkaz na milované hory se ale během obřadu projevil. „Náš kněz tráví taky hodně času extrémními výstupy. Hory tedy přišly za námi.“

Poláčková si svatbu sama organizovala, což ji stálo víc sil než kdejaký heroický fyzický výkon. „Jsem ráda, že jsme měli tradiční klasickou svatbu, ale byl to strašný stres. Nezdá se to, ale člověk musí dát do kupy spoustu drobností. Čtyřiadvacet hodin dopředu jsem nejedla. Bylo to opravdu náročné,“ vzpomíná Lenka, která si na svatbu také sama navrhla šaty.

„Věděla jsem, že šaty si musím vytvořit. Nedovedla jsem si představit, že bych se vdávala v šatech, ve kterých se bude vdávat jiná žena. Chtěla jsem, aby to bylo jen o nás. Měla jsem na nich vyšitá místa, která jsou pro náš vztah osudová. Kde jsme se seznámili, kde jsme se zasnoubili.“

Moderátorka, herečka a návrhářka přijala manželovo příjmení. „Ani na chvíli jsem neuvažovala o tom, že bych zůstala u svého dívčího příjmení. Společné příjmení pro mě symbolizuje rodinu. Stále si ale ještě nedovedu zvyknout na to, že jsem Lenka Poláčková. Zatím to používám jen z legrace. Když se mám podepsat, tak už se nepletu,“ usmívá se Lenka Poláčková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám