Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Absolvovat rutinní povinnosti spojené s královským rodokmenem nemusí být pro každého člena zrovna tou nejoblíbenější činností. Nizozemská královna Máxima, ačkoli sama urozený původ nemá, mezi ně však určitě nepatří a jde jí to možná lépe než mnohým s modrou krví. Během pondělního znovuotevření jednoho z nejstarších muzeí v Amsterdamu působila tak uvolněně a sympaticky, že na ni byla radost pohledět.

Panovnice si akci očividně užívala a ve zlatých šatech se stejnobarevným psaníčkem a lodičkách s mašličkou okouzlila každého, kdo se události účastnil. Díky ní se tak o opětovném otevření muzea Groote v parku ARTIS píše i daleko za hranicemi Holandska.

Královna zde odemkla brány muzea po 75 letech, kdy byla budova veřejnosti nepřístupná. Převzala tak symbolicky i klíč od muzea na řetízku, který si nasadila jako náhrdelník.

Královna Máxima se narodila v Argentině jako Máxima Zorreguieta Cerruti a pracovala v marketingu, kde se v roce 1999 seznámila s Vilémem Alexandrem, nejstarším synem bývalé nizozemské královny Beatrix. Vzali se v roce 2002 a mají spolu tři dcery – princezny Catharinu-Amalii, Alexii a Ariane.

Reklama

Další články

Načítám