Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zima, kterou zažíváme v posledních dnech, je opravdu extrémní. Na tom se shodnou i herci a štáb Cest domů. Protože i když mrzne, až praští, točí se dál. A jako naschvál se v těchto dnech natáčelo těsně za sebou několik exteriérů. Miroslav Etzler (59), Pavel Soukup, Petr Konáš i další herci se třásli ve dvacetistupňových mrazech.

Nejmrazivější den na place všichni zažili v pondělí, kdy vyjeli do Tichého údolí v Roztokách a trampské osady Louisiana na řece Kocábě u Štěchovic.  V Roztokách ukázal teploměr v půl sedmé ráno, kdy měl štáb i někteří herci nástup, mínus devatenáct stupňů, v osadě, kam se pak všichni přesunuli na další obraz, dokonce mínus jednadvacet stupňů.

Přestože měli všichni na sobě termo prádlo a několik vrstev oblečení navíc, po půlhodině stání na mrazu stejně začala být postupně všem zima. Tak se – k nepoznání zachumlaní a dost podobní bezdomovcům – rojili kolem mohutného naftového přímotopu, kterému se ve filmařské hantýrce říká sluníčko.

„Mně sice zima nevadí a rád se vydám na hory zajezdit si na snowboardu, ale nástup na plac v půl šesté ráno a ve dvacetistupňovém mrazu je šílenej. Tohle byl pro mě opravdu kritický den,“ líčil Petr Konáš, který navíc do Roztok přijel až z Chebu, kde žije.

Mrznul i Pavel Soukup, přestože ho od mrazu chránil jeho vyteplený kabát. „Nedám na něj dopustit, říkám mu kabát pro přežití. Už jsem dávno opustil všechny bláznivé zimní sporty, takže na hory nejezdím. Zima se mi líbí jako změna oproti létu, ale velké mrazy mi už vadí, co je moc, je moc,“ říkal herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám