Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka podcastu stanice BBC Deborah James (40), která bojuje s rakovinou střev ve čtvrtém stadiu, poslala fanouškům dojemný vzkaz na rozloučenou. Kvůli pokročilé fázi nemoci je v domácí péči lékařů a jak sama přiznala, neví, jak dlouho tu ještě bude.

Deborah rakovinu diagnostikovali v prosinci 2016 a tehdy jí řekli, že nebude žít déle než pět let. Pět let uplynulo na podzim loňského roku.

Začátkem roku dvojnásobná maminka oznámila, že v nemocnici málem zemřela a byly to nejtěžší chvíle za celou dobu nemoci. Začátkem měsíce ulehla natrvalo.

„Tohle jsem nikdy nechtěla psát, ale moje tělo už zkrátka nemůže. Moje aktivní léčba skončila a jsem v domácí péči. Jsem obklopena mou úžasnou rodinou, která dbá na to, abych neměla bolesti a mohla s nimi strávit čas, který mi zbývá. Nikdo neví, jak dlouho to ještě bude, ale už nemohu chodit a většinu času prospím. Už nejde nic moc dělat. Ani s nejnovějšími léky na rakovinu už moje tělo nemůže dál,“ dojala fanoušky srdcervoucím příspěvkem.

„Za více než pět, co jsem psala o tom, co jsem si myslela, že budou mé poslední Vánoce, jak se nedožiji 40. narozenin, neuvidím své děti, jak jdou na střední, jsem si nikdy nepředstavovala, že se skutečně budu loučit. Žila ve mně rebelská naděje,“ dodala.

Přiznala také, že poslední půlrok byl nesmírně náročný, ale je vděčná za lásku a péči svých bližních.

Deborah byla od začátku sdílná ohledně své diagnózy a o nemoci vždy šířila povědomí. Nyní založila fond Bowelbabe na podporu pacientů s rakovinou střev a vyzvala sledující, aby přispěli jejím jménem.

„Vždycky jsem věděla, že tohle musím udělat, než odejdu,“ dodala k fondu, na kterém se po sdílení příspěvku během 24 hodin vybralo neuvěřitelných 700 tisíc liber (přes 20 milionů korun).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám