Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Martin Hofmann ukazuje, že není jen flákač Luďan z kultovního seriálu Most! Diváci ho teď mohou vidět v překvapivé roli. Jako Cyrano se stává ostýchavým romantikem, kterému v lásce brání hrdost a velký nos.

Chvástavý tragéd, ohňostroj vtipu, šermíř, který bojuje proti celému světu – Hofmann Cyrana zvládá se strhujícím nasazením. „Je to jeden z největších frajerů světové divadelní literatury,“ popisuje herec. „Cyrana obdivuju,“ dodává. Jako charismatický šermíř, který pod cynickou slupkou skrývá něžné city, Hofmann zvedá v Divadle v Celetné diváky z křesel už patnáctou sezonu.

„Tahle inscenace se hraje tolik let proto, že na ni chodí tolik lidí,“ komentuje herec fakt, že jsou představení neustále vyprodaná a sehnat vstupenku se rovná zázraku. Diváci si teď můžou Cyrana kdykoliv pustit na Dramoxu, do konce května navíc se slevou 33 % na předplatné.

Cyrana s Hofmannem si můžete z domova pustit na české streamovací službě Dramox

Odpor k roli Hofmann ani po tolika letech zatím nepociťuje. „Někdy jste rád, že to máte za sebou, že jste to bez závad odbavili. A jindy máte radost, protože vás to zastihne v kondici, v chuti,“ vysvětluje výzvy divadelního herectví Hofmann s tím, že každá repríza je naprostý originál. „Ve čtyřiceti nemůžete Cyrana zahrát tak jako v padesáti. Do té postavy se má propisovat vaše životní zkušenost. V padesáti mě už jako Cyrana neuvidíte,“ naráží Hofmann na další hereckou hvězdu Borise Rösnera. Ten nosatého šermíře ztvárňoval i po padesátce. A výtečně.

Hofmann v akci online na Dramoxu

Cyrana s Hofmannem si můžete z domova pustit na české streamovací službě Dramox. Pokud stihnete registraci do konce května, získáte 33% slevu na předplatné. První týden si můžete službu vyzkoušet zdarma. Dramox funguje podobně jako Netflix, divák získá za předplatné přístup k divadelnímu obsahu všech možných žánrů. Se slevou 33 % vychází místo 299 kč na skvělých 199 Kč měsíčně.

Foto: Dramox.cz
Herci Václav Neužil a Hynek Čermák v Dabing Street Dejvického divadla.

Tip na divadelní komedii

Pokud si raději odpočinete u komediálních žánrů, na Dramoxu najdete z Dejvického divadla představení Dabing Street, známé ze seriálového zpracování České televize. Skoro komedie o lidech, kterým se nepodařilo udržet dabingové studio. Představení se plynule přesunuje od smíchu k tragédii, od abstinence k chlastu, od inspirace a všemohoucnosti k agresivitě a destrukci. A tak stále dokola. Inscenaci o alkoholu a dabingu pro Dejvické divadlo napsal a režíroval Petr Zelenka, který chtěl zachytit čas, kdy skončila veškerá legrace, ale pořád je to ještě sranda.

Foto: Dramox.cz
Na Dramoxu najdete také kuriózní divadelní komedii Srnky, ve které jednu z hlavních rolí ztvárnil Martin Písařík.

Spolu se Cyranem a Dabing Street na Dramoxu najdete na 300 představení z nejlepších divadel. Vybírat můžete z nejznámějších scén jako Dejvické divadlo, Divadlo na Fidlovačce nebo Divadlo Husa na provázku, ve kterých se představují česká herecká esa včetně Ivana Trojana, Pavly Tomicové nebo Elišky Balzerové.

Další články

Načítám