Hlavní obsah
Článek

Neuctivé chování turistů k památkám či nevhodné pobuřování v zemích, kde jsou jiné zvyky a mravy, bohužel nejsou ničím výjimečným. Jedním takovým nemístným počinem pohoršila obyvatele Bali Ruska Alina Fazleeva, když se svlékla do naha a pózovala u 700 let starého stromu, jenž je pro místní posvátný.

Ruská jogínka a influencerka vystoupala na památeční strom v areálu chrámu Babakan v provincii Tabanan, kde se nechala natáčet na video. Záběry se poprvé staly virální, když screenshot z inkriminovaného záznamu sdílela na svém Instagramu místní podnikatelka Niluh Djelantik, která sdělila, že jde o záběr z posvátného 700 let starého stromu nazývaného Kayu Putih, a zeptala se sledujících, zda někdo má nějaké informace o této ženě.

Uvedla rovněž, že ji čekají sankce, včetně nákladů na rituální očistné obřady, které místní budou muset provést, aby oblast znovu posvětili. Tou dobou již celou záležitost prošetřovala tamní policie a imigrační úřad.

Ženu se skutečně podařilo vypátrat, později video ze svého účtu stáhla a nahrála naopak nové, kde se v indonéštině kaje: „Omlouvám se všem lidem z Indonésie a Bali, lituji svého činu. Je mi tak hloupě, nechtěla jsem nikoho urazit a neměla jsem o tomto místě absolutně žádné povědomí. Právě jsem se pomodlila pod stromem a šla rovnou na policejní stanici vysvětlit tento incident a omluvit se.“

Stejnou omluvu poslala i Niluh Djelantik, která jí poděkovala a řekla, že omluvu přijímá, ale dodala, že vyšetřování ze strany imigračních úředníků a policie bude pokračovat a že je stále odpovědná za pokrytí nákladů za očistný obřad.

Šéf místní policie Ranefli Dian Candra potvrdil, že žena se šla skutečně udat, dále však nekomentoval, jakým důsledkům by mohla čelit, pouze dodal, že případem se budou nadále zabývat.

Ruska by případně mohla být podle indonéského zákona obviněna ze šíření pornografie, který ukládá maximální trest šest let vězení nebo pokutu v přepočtu ve výši 1,6 miliónu korun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám