Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Málokdo tuší, že osobnosti, které známe například z televizních obrazovek jako herce a zpěváky, jsou úspěšní i v oblasti výtvarného umění. Obraz Divy zpívají prezidentu Havlovi, nejznámějšího zpívajícího malíře Karla Gotta, se vydražil v aukční galerii Obrazy v aukci za cenu 1 200 000 Kč. Na aukčním trhu se objevují i další díla umělců.

Jedním z nejúspěšnějších je muzikant, textař, herec František Ringo Čech. Jeho obrazy jsou v soukromých sbírkách a galeriích v Praze, Paříži, Berlíně, Varšavě, Moskvě, Frankfurtu nad Mohanem, Vídni, Torontu a mnoha dalších. Jeden obraz vlastní například i Arnold Schwarzenegger. Obrazy v aukci je pravidelně zařazují do aukcí, kde se těší velkému zájmu.

Také herec Jan Kanyza je uznávaným malířem. Svá díla vystavoval v USA, Německu, Francii či Švédsku. Je rovněž autorem a ilustrátorem několika knih pro děti.

Dalším mnoha talenty obdařeným umělcem je Ivan Mládek, známý zpěvák, textař, skladatel kreslíř a malíř. Tvoří obrazy, které zaujmou svou humornou stylizovanou malbou. Jeho díla se neobjevují na aukčním trhu tak často a jsou mezi sběrateli velmi žádaná. Nejrozměrnější dílo v jeho vlastním stylu nazvaném antiperspektivismus s názvem Banjo Band na pláži se v aukční síni Obrazy v aukci vydražilo v dubnu letošního roku za 330 000 Kč.

Foto: Obrazy v aukci
Obraz Ivana Mládka

Exkluzivně v květnové aukci jsou zařazena 2 výjimečná díla celosvětově uznávaného současného Pop-art umělce Pasty Onera. Podložku na cvičení jógy z limitované edice Floppy Yoga Mats a obraz - olej a akryl na plátně o rozměrech 150x200 cm. Je to velké oživení aukčního trhu, protože obvykle jsou v nabídce od tohoto autora grafiky a tisky.

Foto: Obrazy v aukci
Pasta Oner

Společnost Obrazy v aukci dlouhodobě podporuje jak současné, tak také začínající umělce.

Jedním z nich je autor tvořící pod pseudonymem Meon Smells. Věnoval se grafitti, které jeho tvorbu výrazně ovlivnilo. Na plátna přenáší svůj charakteristický a nezaměnitelný sprejerský rukopis. Nebojí se experimentovat, kombinovat různé techniky, tvoří obrazy i plastiky a jeho díla se těší velkému zájmu sběratelů všech generací.

Foto: Obrazy v aukci
Meon Smells

Jeho vůbec první autorskou výstavu představí Jakubec Gallery, Vodičkova 28, Praha 1 od 17. května letošního roku.

Další články

Načítám