Hlavní obsah
Článek

Hojně očekávaný životopisný snímek Elvis, jenž vypráví příběh krále rock and rollu, budí rozruch už mnoho měsíců. A zatímco obyčejní smrtelníci si na jeho uvedení budou muset ještě chvíli počkat, vybraní šťastlivci už měli možnost ho zhlédnout při soukromé projekci. Této výsady se dostalo především Priscille Presley (76), bývalé manželce Elvise Presleyho.

A protože celý svět čekal na její názor, rozhodla se vyjádřit na sociální síti. „Pro ty, co jsou zvědaví na Elvise…režisér nám s Jerrym Schillingem (Elvisův kamarád pozn.) připravil soukromé promítání ve studiích Warner. Příběh je sdělen pravdivě, skvěle a kreativně tak, jak jej mohl odvyprávět jenom Baz jeho unikátním uměleckým způsobem,“ vzdala nejprve hold režisérovi Bazi Luhrmannovi.

„Austin Butler, který hraje Elvise, je úžasný. V polovině filmu jsme se s Jerrym na sebe podívali a řekli si ´Wow, klobouk dolů´. Věděl, jak velká výzva to je. Nedovedu si ani představit, jak z toho musel být nervózní,“ nechala se slyšet.

S hercem se Priscilla potkala před pár dny na červeném koberci Metropolitního muzea umění v New Yorku, které hostilo ples Met Gala. Dokonce spolu zapózovali fotografům a Butler (30) odpověděl novinářům, že je mu ctí, že splnil očekávání těch, co v něj věřili.

Butler se na roli připravoval rok dopředu. Navštěvoval hlasového kouče, který mu pomohl docílit téměř identického hlasu jako měl Elvis. Kromě toho zhlédnul snad všechen video materiál s Presleym, který je k dispozici.

„Pouštěl jsem si, co jsem mohl, pořád a pořád dokola. Cítím velkou zodpovědnost vůči Priscille, její dceři Lise Marii a všem lidem po celém světě, kteří ho tolik milují,“ svěřil v rozhovoru pro Hollywood Reporter.

Navzdory svému talentu nemá Austin na kontě mnoho velkých titulů. Můžete si ho pamatovat například z tarantinovky Tenkrát v Hollywoodu, kde ztvárnil Texe Watsona, ano, toho umaštěného týpka, který na konci dostane nakládačku od Brada Pitta. Předtím Butler účinkoval v seriálech Letopisy rodu Shannara nebo The Carrie Diaries.

Co se soukromí týče, herec v roce 2020 ukončil po téměř devíti letech vztah s herečkou Vanessou Hudgens, s níž byl dokonce zasnoubený. Chvíli byl vídán s Lily-Rose Depp, ale nyní je ve vztahu s modelkou Kaiou Gerber, která ho doprovodila také na Met Gala.

Snímek Elvis má celosvětovou premiéru 23. června.

Reklama

Další články

Načítám