Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Vypadá to, že stabilní teplé počasí je konečně tady! S příchodem teplého počasí také začíná příprava na plavkovou sezonu a startuje i doba opalování.

Nezáleží na tom, jestli se opalujeme na koupališti, doma na balkoně nebo uvelebení v písku na pláži, vždy bychom se měli opalovat bezpečně. Slunečních paprsků ale není nutné se zcela vzdát, jen je dobré vědět, jak na to, abychom si užili jejich benefity a vyvarovali se fatálních následků, které může nerozumné opalování zanechat na našem zdraví.

Pobyt na slunci je přirozenou součástí našeho života. Není proto divu, že při všem tom každodenním shonu zapomínáme na rizika spojená právě s opalováním. K těm nejzávažnějším patří předčasné stárnutí kůže, vznik pigmentových skvrn, nebo dokonce rakovina kůže.

Slunečním paprskům se dá těžko vyhnout a ani to není potřeba. Sluníčko nám totiž dokáže doplnit tolik potřebný vitamin D, který lidské tělo není schopné samo vytvořit v dostatečném množství, ale potřebuje ho pro zdravé kosti nebo zvýšení imunity. Je tedy nutné se před sluncem chránit rozumně a otázka dostatečné ochrany by měla být celoročním tématem.

Foto: Shutterstock.com
Dětská pokožka je velmi citlivá, chraňte před slunečními paprsky sebe i své děti

Co dělat, aby vaše opalování bylo maximálně bezpečné

Snadno se řekne: Namažu se. Ale on je rozdíl v tom, namazat se být skutečně chráněn tím správným ochranným faktorem – tedy SPF. Proč tápat a riskovat špatný výběr? Nechte si změřit svůj fototyp profesionály na slovo vzatými, ale také počítejte s tím, že v průměru je délka přirozené ochrany vaší kůže kolem deseti minut. V SynCare vám udělají diagnostiku pleti a fototypu zdarma.

Denní krémy nestačí

Skutečně všechny denní krémy obsahují automaticky UV filtr? U všech denních krémů SynCare se na to můžete spolehnout. Mějte však na paměti, že SPF bývá u denních krémů obecně nižší. Proto se při opalování chraňte produkty k tomu určenými. Produkty SynCare Sun PROTECT a Zinci SUN jsou vyvinuty pro bezpečnou UV ochranu a jsou voděodolné. Sun PROTECT SPF 20 obsahuje výhradně fyzikální UV filtry, SUN PROTECT SPF 30, SUN PROTECT SPRAY SPF 30 a Zinci SUN SPF 50+ obsahují kombinaci fyzikálních a hybridních UV filtrů.

Foto: Shutterstock.com
Produkty na opalování by se měly používat pravidelně

Po namazání opalovacím krémem je dobré každé dvě hodiny ochrannou vrstvu SPF obnovit. Vyplatí se to, jedině tak budete chráněni. Zvláště pokud se vystavujete prudkému slunci.

V ohrožení jsou všichni

Máte přirozeně tmavší pokožku, bronz se vás chytá na první dobrou a nikdy se nespálíte? Nenechte se ukolébat. Stejně jako „světlokožci“ používejte ochranu při opalování s SPF minimálně 20 a se širokospektrými UV filtry. Pouze při splnění těchto dvou podmínek mají přípravky ty správné ochranné vlastnosti.

Odpočiňte si od sluníčka. Mezi desátou a čtrnáctou hodinou se raději neopalujte, protože sklon paprsků dopadajících na vaši kůži je pod větším úhlem, čímž se zvyšuje i riziko spálení.

Vykoupat a znovu natřít

Nic není 100% voděodolné. I když pro celou opalovací řadu SynCare Zinci SUN platí, že je voděodolná, je vhodné po každé zvýšené fyzické aktivitě či po koupání znovu obnovit ochrannou vrstvu opalovacího přípravku.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám