Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Soudkyně předsedající žalobě Johnnyho Deppa (60) pro pomluvu proti Amber Heard (38) ve výši 50 milionů dolarů zamítla návrh hvězdy Aquamana na zrušení případu.

Soudkyně Penny Azcarate řekla soudu, že Deppův tým předložil dostatečné důkazy, aby proces mohl pokračovat.

Žádost Heard byla formalitou a planým pokusem o odložení případu. „Včera jsem prošla všechny důkazy, které mi byly předloženy, a považuji je za nejpříznivější pro žalobce,“ uvedla soudkyně.

Jak je známo, předmětem žaloby je článek publikovaný ve Washington Post v roce 2018 Amber Heard, která v něm mimo jiné uvádí: „Vystoupila jsem proti sexuálnímu násilí a čelila hněvu společnosti. To se musí změnit.“

Ačkoliv Deppa nejmenovala, bylo jasné, že hovoří o svém exmanželovi, kterého dva roky předtím obvinila z napadení. Právní tým Heard se bránil, že herečka nebyla autorkou titulku u zmiňovaného článku a že v něm Deppa z ničeho neobviňuje.

Během slyšení se situace v soudní síni přiostřila, když Deppův právník Ben Chew plamenně hovořil o důkazech a svědectvích, které Johnnyho tým předložil. „Máme dostatek důkazů na to, že to ona je tady tyrankou, ona je tou, kdo se uchyloval k násilí, a že pan Depp byl obětí,“ ukazoval prstem na Heard.

„V případu existují důkazy, které porota mohla zvážit, že prohlášení v článku učinila žalovaná (Heard - pozn.), že bylo namířeno proti žalobci (Depp - pozn.), a je nepravdivé a žalovaná jej učinilas vědomím, že je to nepravda,“ rozhodla Azcarate ve prospěch Deppa.

Hercův tým si nyní po 13 dnech svědectví může oddechnout. Ode dneška vypovídá u soudu Amber, která odpověděla protižalobou, svého ex obvinila z domácího násilí a nově i znásilnění a žaluje ho o 100 milionů dolarů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám