Hlavní obsah
Článek

Stav tváře Ivety Bartošové (†48), která má po úterním kolapsu a převozu do nemocnice přes levou půlku obličeje obří modřinu, vyvolává neutuchající spekulace o tom, že se její ochránce Josef Rychtář (65) změnil v běsnící bestii a natloukl jí. I když to její pečovatel tvrdě odmítá, všichni se ptají: Iveto, nechceš přiznat, jak to bylo?

O Josefu Rychtářovi kolují hotové hororové scénáře. Jen jedno se ví jistě. Před mnoha lety byl zavřený za rozkrádání, od té doby však podle svých vlastních slov dluh společnosti zaplatil a seká latinu. Šeptandou se nese, že ohrožuje sousedy svou legálně drženou zbraní, pověstné jsou i jeho vulgární výlevy směrem k novinářům. Co když náhodou neudržel svou agresi na uzdě a rozběsnil se i na Bartošovou?

„Takhle to dál nejde. Za pomoc Ivetě mám jen vláčení špínou, nic víc. Proto jsem ji požádal, aby se v médiích sama vyjádřila k tomu, jak k modřině přišla. Připadal bych si sám uboze, kdybych vztáhl ruku na ženu. V žádném případě jsem to neudělal,“ přísahá. Jak nám prozradil už včera, ke šlicu na tváři zpěvačka přišla po focení reklamy na elektronické cigarety. Iveta byla pak tak „zkouřená“, že upadla na noční stolek. Rána byla prý jen na jeden steh, druhý den se jí však udělal otok, s kterým má trápení dodneška.

Ne všichni však téhle historce věří. Předchozí chování Rychtáře je utvrzuje v tom, že by byl schopný všeho. „Snažím se věřit tomu, že by tohle pan Rychtář neudělal. Není z nejklidnějších lidí. Snad to ale bylo jinak,“ říká například exmilenec Ivety Domenico Martucci. „Ano, občas se neudržím na uzdě a jsem hrubián a hulvát, ale násilnické sklony nemám. Kdybych Ivetu napadl, už spolu nekomunikujeme. Má například modřinu na levé tváři, ale já jsem pravák. Ale nemá cenu to rozebírat, zkrátka jsem ji fyzicky nenapadl, to bych si k ženě nikdy nedovolil,“ brání se Josef Rychtář.

Ani přes toto obviňování nechce říci, k čemu v úterý došlo. „Ivetě už média nabídla skutečně velké peníze za to, aby to prozradila. To však odmítla i přes to, že si od října neplatí pojištění, a tak nemá ani nemocenskou a je úplně bez příjmů. Dokud to ale nepoví sama, ode mě se nikdo nic nedozví,“ brání se prozradit pravou příčinu převozu své svěřenkyně do špitálu.

Podle něj je Bartošová zdravotně relativně v pořádku, z Vinohradské nemocnice jí ale skutečně dovolí odejít až ve chvíli, kdy to doporučí lékaři. Na revers může zapomenout. „Nezneužívám toho, ale pokud jde o důležitou věc, Iveta ví, že když něco nesplní, tak s ní končím. To je jeden z těch případů. Teď potřebuje péči, kterou já jí poskytnout nemohu. A Iveta je na mě tak fixovaná, že by proti tomu, oč ji žádám, nešla. Hrozně se bojí toho, že by zůstala sama,“ uvedl Rychtář.

Podnikatel z Říčan se kromě péče o Ivetu bude muset začít víc starat o svou pověst. Prý se bude tvrdě bránit proti údajně lživým nařčením, že jednomu ze sousedů v Říčanech měl ukrást jakousi sbírku, z čehož ho muž nařkl v televizi. „Jde o muže, který se kolem manželky, když se dozvěděl, že požádala o rozvod, začal motat. Svá tvrzení bude muset prokázat. A to nemá jak,“ dodal spasitel Ivety Bartošové.

Reklama

Další články

Načítám