Hlavní obsah
Článek

Úmrtí mecenášky a sběratelky umění Medy Mládkové (†102) velmi zasáhlo i europoslance a bývalého ministra Jiřího Pospíšila. Mládková zemřela v úterý brzy ráno na následky zdravotních obtíží souvisejících s jejím pokročilým věkem. Pospíšil ji navštěvoval každý týden.

„Já jsem paní Medu navštívil v jejím bytě na Kampě včera v noci kolem desáté hodiny. Obvykle jsem ji navštěvoval jednou týdně. V té době už v klidu spala a byla u ní zdravotní sestra. V poslední době už její zdravotní stav vyžadoval neustálou pomoc,“ řekl Super.cz Jiří Pospíšil.

U jejího bytečku na Kampě, který je součástí Musea Kampa, vzniklo pietní místo. „Zavěsili jsme zde portrét, umísťujeme tu květiny a zapalujeme svíčky, kdo chce, může samozřejmě také přijít,“ dodal Pospíšil. Kondolenční knihu si prý paní Meda nepřála.

A jak bude probíhat poslední rozloučení? „Paní Meda si přála církevní obřad. V horizontu 14 dnů by měla proběhnout mše a poslední rozloučení, během kterého by měli šanci se s ní všichni rozloučit, kdy přesně rozloučení proběhne, dáme všem příznivcům včas vědět na sociálních sítích,“ dodal Pospíšil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám