Hlavní obsah
Článek

S lechtivou tématikou ve filmech a seriálech se v posledních letech roztrhl pytel. Začalo to už v roce 2015 filmem Padesát odstínů šedi a jeho dalšími díly a nelze opomenout ani seriál Bridgertonovi, který na Netflixu svého času trhal rekordy. I v českých filmových vodách jsme se dočkali žhavých scén například v minisérii Božena.

To vše byl ale slabý odvar oproti čerstvě uvedenému polskému snímku 365 dní: Ten den. Ani první díl s názvem 365 dní, jenž vyšel před dvěma roky, nenechal diváky chladnými. Při tvorbě pokračování však tvůrci ještě přitvrdili.

Postelové scény ústřední dvojice v podání polské herečky Anny Marie Sieklucké a italského hřebce Michela Morronea jsou tak explicitní, že má divák chvílemi pocit, jako by omylem přepnul na kanál pro dospělé. Krátce poté, co Netflix snímek uvedl, fanoušci zaplavili internet bouřlivými reakcemi.

„Bůh mi odpusť, neboť jsem zhřešila…už zase,“ kála se na Twitteru jedna z divaček po zhlédnutí. „Úplně se červenám,“ přiznala další. „Postelovým scénám dávám 10/10, i když byly naprosto přehnané,“ zhodnotil jiný fanoušek.

Samozřejmě ne všechny ale film nadchnul. „Hrozný děj, příšerné herecké výkony a ani milostné scény to nezachránily, i když byly jako vystřižené z porna,“ shrnul jeden z diváků za všechny. „Totální klišé, bolestivé sledovat…snad jen ten sex,“ přitakal další.

Pravdou je, že snímek opravdu není žádným převratným filmovým počinem, ale nic víc než žhavé postelové scény od něj většina diváků snad ani nečekala. A na sex je rozhodně film nalákal.

365 dní: Ten den je už od uvedení 27. dubna nejsledovanějším filmem streamovací sítě, a to minimálně v 83 zemích včetně České republiky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám