Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V roce 2009 se Ananda Marchildon stala vítězkou soutěže Holland’s Next Top Model a měla slibně rozjetou kariéru, když získala tříletý kontrakt se známou modelingovou agenturou Elite. S tou se však nyní pořádně rozkmotřila. Agentura ji totiž vyhodila proto, že nesplňovala požadovaná kritéria. Důvodem k vyhazovu se staly její míry přes boky. Jejích 92 centimetrů bylo totiž dva centimetry nad povoleným maximem. Anandě tak společnost Elite dala jasně najevo, že je pro vrcholový modeling příliš tlustá.

Pětadvacetiletá Holanďanka si však takové jednání nenechala líbit a proti agentuře podala minulý týden žalobu. Prostřednictvím zaměstnance agentury jí prý bylo řečeno, že má sice krásný obličej, ale tlustý zadek a že se kvůli tomu nikdy nemůže stát topmodelkou, protože je nevhodná pro přehlídky.

Právníci modelky operují především s faktem, že agentura s ní ukončila spolupráci před termínem, a to již po dvou z původních tří let. Dalším problémem je navíc vyplacení jen 10 000 eur místo slíbených 75 000, které měla získat za vítězství v soutěži. Aby toho nebylo málo, Marchildon tvrdí, že zpětně přišla o titul ze soutěže Holland's Next Top Model.

Zástupci agentury Elite se však brání: „Bylo nemožné najít pro Marchildon práci, protože neměla požadované tvary. Návrháři pro přehlídky obvykle šijí oblečení pouze v jedné velikosti, a to v malé.“ Elite se dále ohrazuje, že měla Marchildon rovněž podepsanou ještě jinou smlouvu s menší agenturou, což je vyloučené.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám