Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Kotvičník zemní je bylinka, z jejíž prospěšnosti už dávno neprofitují pouze sportovci a kulturisti pro zvýšení energie a zlepšení svých výkonů. Má mnoho vlastností, ze kterých mohou čerpat téměř všichni.

Domovem této nenápadné jednoletky je Čína a Japonsko, kde s oblibou roste na suchých místech. Zaujmout mohou na první pohled jeho žluté květy, ovšem pro spotřebu jsou využívány především plody a kořen. Tyto namleté části se pak používají k přípravě čajů a odvarů. Lze také konzumovat přímo namletý prášek, ovšem chuť kotvičníku je velmi hořká, a ne zcela příjemná. Setkat se můžete také s tinkturami na bázi alkoholu, které ale nejsou vhodné pro každého. Nejlepší volbou je pak přímo extrakt v kapslích, kde je vysoká koncentrace aktivních látek a jednoduchost dávkování.

Užitečných složek najdete v kotvičníku zemním opravdu značné množství. Jde o třísloviny, flavonoidy, alkaloidy a glykosidy. Při výběru je ale podstatné se zaměřit zejména na jednu konkrétní složku a to saponiny. Jejich obsah by měl být na produktu uvedený a činit minimálně 90 %. Je možné se také orientovat podle jednoho a nejdůležitějšího saponinu, jímž je protodioscin. Jen takovéto doplňky stravy s kotvičníkem má smysl užívat.

Foto: 123rf
Kotvičník zemní

Už jste kotvičník vyzkoušeli i vy?

Má totiž vícero schopností, jež mohou být ku prospěchu i vám. Nejvíce může kotvičník přispět v oblasti pohlavních orgánů, kdy podporuje jejich správnou funkci, a to jak u mužů, tak i žen. Příznivý dopad má rovněž v dalších oblastech a může pozitivně podpořit funkci močové a nervové soustavy, kardiovaskulárního systému a taktéž soustavy dýchací. Připisuje se mu i význam pro imunitu a přirozenou obranyschopnost těla. V neposlední řadě samozřejmě nesmíme opomenout jeho přínos pro sportovní nadšence, protože efektivně podněcuje tělový a svalový tonus.

Pokud vás tato rostlinka zaujala a chcete využít blahodárného efektu kotvičníku můžete si ho pořídit od značky Golden Nature. To je řada prvotřídních doplňků stravy založena začátkem roku 2018. Veškeré produkty jsou vyráběny v České republice v certifikovaných prostorech a kontrolovaných podmínkách s důrazem na kvalitu, smysluplnost a přírodní složení.

Foto: 123rf
Kotvičník zemní

V nabídce Golden Nature naleznete kvalitní kotvičník zemní s deklarovaným množstvím saponinů 90 % bez přidaných zbytečných pomocných látek, pojiv a barviv. K zakoupení je také ve výhodném balíčku 2+1 zdarma. Další variantou je kotvičník zemní z exkluzivní řady Golden Nature Exclusive s přidaným zinkem v chelatové vazbě a selenem v patentované formě Lalmin, to vše v jedné rostlinné kapsli vhodné i pro vegany.

Další články

Načítám