Hlavní obsah
Sabina Tesařová
Článek

Matka dvou dětí, která se kdysi mohla chlubit nošením šatů velikosti 36, se kvůli psychické poruše zvané biorexie stala natolik závislou na formování své postavy, že se prý nezastaví, dokud nedosáhne 130 kilogramů. Rene Campbell (35), mistryně v kulturistice, která v současnosti váží 85 kilogramů, cvičí dvě hodiny denně, pětkrát týdně.

Biorexie, kterou Britka trpí, je porucha potravy, při které postižení jedinci v posilovnách přehnaně pečují o svá těla. Je podobně jako anorexie spojena s narušením vnímání svého těla, ale s tím rozdílem, že zatímco anorektici se snaží dosáhnout extrémní štíhlosti, biorektici touží po co nejsvalnatějším těle.

Rene denně zkonzumuje 4200 kcal v podobě kuřecího masa, rýže a zeleniny, přičemž doporučený denní příjem energie u žen činí 2000 kcal. „Nezastavím se do té doby, dokud nebudu ještě silnější. Když se dívám na ty stotřicetikilové kluky v posilovně, říkám si, že chci být jako oni. Mám ráda svalnatá těla. Miluji vypadat jako řecký Bůh. Je to forma umění,“ tvrdí rozvedená žena.

Pro Rene nebyl sport nikdy cizí. Běhala, dělala triatlon, jezdila na kole. Byla pohlednou spokojenou ženou s postavou, za kterou by se nemusela stydět žádná z nás. Pak ale “přičichla“ ke kulturistice, kterou si zamilovala, a kvůli které dnes vypadá jako Rambo. To, že trpí biorexií, přiznává, ale nemůže si pomoct. „Nepřestanu, dokud nebudu mít ještě větší muskulaturu,“ uzavírá.

Reklama

Další články

Načítám