Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fanoušci filmů o Indianovi Jonesovi si ho mohou pamatovat jako Shortyho z Chrámu zkázy (1984), jeho dalším známým filmem jsou rovněž dobrodružní Rošťáci (1985). Od té doby mu na kontě přibylo pouhých šest snímků, tím posledním je letošní novinka Everything Everywhere All At Once.

Kariéra Ke Huy Quana začala náhodou - když doprovázel bratra na casting na Indianu Jonese. „Ani v těch nejdivočejších snech bych si nemyslel, že se stanu hercem. Ale zamiloval jsem si to. Ten film změnil celý můj život, i ten osobní,“ řekl magazínu People.

Pak ale přišlo období, kdy marně čekal na nabídky nebo pozvánky na konkurz. „Bylo to těžké. Čekal jsem na zazvonění telefonu, ale to se dělo zřídkakdy,“ svěřil s tím, že následně učinil nelehké rozhodnutí nechat herectví na druhé koleji.

Quan začal studovat filmovou školu a uplatnil se jako asistent režie a koordinátor kaskadérů, touha po hraní v něm ale zůstala. Naplnil ji ve filmech Krvaví bratři (1991), California Man (1992), Second Time Around (2002) a ‘Ohana: Rodina je poklad (2021).

Práce ve filmařině ho bavila a baví, přesto se v roce 2018 rozhodl, že je na čase se k herectví vrátit. „Chtěl jsem být přímo u toho se svými asijskými kolegy,“ přiznal.

Ve zmíněném filmu Everything Everywhere All At Once jej diváci uvidí ve třech charakterech jedné postavy. „Když jsem četl scénář, pomyslel jsem si, že je psaný přímo pro mě, protože oni jsou já. Rozumím každému z nich,“ uvedl na konto postavy Waymonda Wanga.

Ke Huy Quan je ženatý, s manželkou Echo žijí v Los Angeles.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám