Hlavní obsah
Článek

Zpěvák David Deyl se už v minulosti Super.cz pochlubil, že má na sociální síti neuvěřitelnou spoustu fanoušků. Ty teď oslovil a se stovkami z nich natočil videoklip. A to v Česku dosud nevídanou technologií.

David vydal loni své druhé řadové album Zásah. Prvním singlem, který byl vybrán pro rádia, je písnička Lež a nech si lhát, kterou Deyl napsal s Xindlem X. Nyní písnička dostala vizuální ztvárnění v režii Janka Rubeše a Lukáše Veverky, kteří využili speciální technologii spojující obraz sestavený z 5590 fotek a klíčovaného videozáznamu.

„Snažili jsme se o formu videoklipu, do kterého bychom mohli zapojit co nejvíce příznivců Davida Deyla. Řešení jsme našli v rozdistribuování fotek mezi stovky fanoušků. Jak se jednotliví fanoušci nechali s fotkou Davida zachytit, už bylo jen na jejich odvaze a fantazii,“ upřesňuje režisér Janek Rubeš.

Fotografie od fanoušků nebyly záměrně barevně upravovány, ani se neretušovaly. Různorodá kvalita dodaných snímků vytváří nezaměnitelný charakter celého spotu. Na videu se pracovalo tři měsíce. „Jsem nadšený, že můj videoklip byl realizován novou technologií, kterou doposud u nás nikdo nepoužil,“ dodal David Deyl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám