Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britská moderátorka Julia Bradbury (51) promluvila pro magazín Hello! o rakovině prsu a následné mastektomii, kterou podstoupila loni v říjnu. Tehdy ji ani ve snu nenapadlo, že by ještě někdy mohla cestovat nebo obléknout bikiny.

Rozhovor poskytla z ostrova Mauricius, kde je s partnerem Gerrym a jejich třemi dětmi na dovolené. Mají spolu desetiletého Zephyruse a sedmiletá dvojčata Xanthe a Zenu.

Po mastektomii a následné rekonstrukci Julia zase oblékla bikiny.

„Užívám si teď všechno a beru každou příležitost, kterou mi život nabízí. Nebyla jsem si jistá, jestli se ještě někdy někam podívám, a rozhodně jsem nepočítala s tím, že ještě obléknu bikiny,“ nechala se slyšet moderátorka.

Se svou diagnózou se stále ještě srovnává. Nemoc ale zároveň využila jako příležitost k resetování svého fyzického i psychického zdraví. Každý den praktikuje meditace, spí minimálně 8 hodin denně a úplně vynechala alkohol.

„Bude to ještě nějakou dobu trvat, než budu zase tančit na stolech. A já miluji tancování na stolech,“ dodala k věci s tím, že si aktuálně hlavně užívá čas strávený s dětmi.

O diagnóze se nedávno rozepsala i na sociální síti. „Neměla jsem ponětí, jak vypadá život po mastektomii. Měla jsem štěstí, že mi neprodleně poté, co mi odstranili šesticentimetrový tumor, udělali rekonstrukci,“ popsala.

„Nic vás nepřipraví na ten šok a následky, ale zase jsem oblékla bikiny, což jsem nevěřila, že se ještě někdy stane,“ dodala k věci.

Půl roku po zákroku ale moderátorka stále nemá vyhráno. Magazínu You sdělila, že se drobné úlomky rakovinných buněk vyplavily do prsní tkáně, a kromě toho genetické testy prokázaly, že u ní hrozí vysoké riziko návratu nemoci.

„Lékaři ale nezjistili velké rozšíření agresivní rakoviny. Přišla jsem o prso, ale dostala jsem implantát a mohla si nechat vlastní bradavku,“ uklidnila fanoušky a dodala, že se s rizikem musela naučit žít.

Reklama

Další články

Načítám