Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manžel bývalé královny krásy, moderátorky Lucie Křížkové (39) znovu před soudem. Jachtař David Křížek je už deset měsíců za mřížemi, odpykává si 3,5letý trest odnětí svobody kvůli vytunelování Metropolitního spořitelního družstva. A na stole je další případ, mnohem vážnější než ten, za který byl již odsouzen.

Jachtař musel před soud, tentokrát mu hrozilo až deset let vězení. Šlo o ještě větší případ než ten, za který již dostal trest. Tentokrát podle obžaloby dostal Křížek z kampeličky další dva úvěry celkem za 124 milionů korun a ručil za ně až devadesátkrát nadhodnocenými nemovitostmi.

Křížek si po verdiktu soudkyně mohl oddychnout. Ve vězení nemusí zůstat ani o den déle, soudkyně Jarmila Pavlátová ale prodloužila dobu, po kterou nesmí vést žádnou firmu, ze sedmi na deset let.

Podle soudkyně je Křížek extrémně naivní. Konstatovala, že čin byl spáchán, ale jachtař se sám nijak neobohatil. „Z těch odčerpaných úvěrů nic nezískal. Byl v postavení aktivního bílého koně, naprosto neuvěřitelně důvěřoval lidem, kteří ho k trestné činnosti zneužili. Ochrana společnosti bude nejlépe provedena tím způsobem, že ve své nezměrné důvěřivosti už nikomu nesedne na lep a nenechá se opět někde ustanovit (do orgánů firmy),“ řekla soudkyně Pavlátová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám