Hlavní obsah
Článek

Vešla ve známost jako modelka, nyní se Karolína Bosáková, jež pracovala pro značky jako Chanel, Armani nebo Givenchy, věnuje hlavně dobročinnosti. Působí jako ředitelka nadačního fondu Happy Hearts Czech.

„Už patnáct let zastupuji v Česku nadační fond, který založila Petra Němcová po tsunami v Thajsku. Starám se o fundraising v Česku a v Evropě,“ nechala se slyšet Bosáková. Organizace mimo jiné staví školy v místech, která byla poškozena přírodní katastrofou.

Nedávno Bosáková pomohla postavit školu v Mexiku, aktuálně se snaží pomáhat potřebným na Ukrajině. „Podporujeme lokální organizace, které usilují o evakuaci ukrajinských dětí do Polska,“ říká Karolína.

Ve světě módy se Bosáková stále pohybuje, ale už ne tak aktivně. „Stále mám modelingovou agenturu, založila jsem módní akcelerátor, který podporuje talentované lidi, kteří vycházejí z univerzit. Pořád je to moje srdcovka, ale za modelku už se nepovažuji,“ smála se Karolína.

Naposledy se objevila na mole před dvěma lety. „Otvírala jsem přehlídku Jirky Kalfaře, kterého jsem poznala před mnoha lety, byla jsem u jeho začátků. Pak slavil celosvětový úspěch, a když prezentoval svou kolekci v Česku, tak mě poprosil, abych předváděla, což bylo hezké,“ vzpomíná Bosáková.

Před objektivem se objevuje častěji než na mole. „Focení mě stále baví, tu práci mám moc ráda,“ dodala Bosáková.

Reklama

Další články

Načítám