Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S hercem Davidem Matáskem jsme se potkali na křtu dětské knížky Básničky a říkadla pro maličká kukadla, které šel za kmotra. Povídali jsme si právě o dětech, kterých má požehnaně. Jeho první manželství sice bylo bezdětné, ale s druhou ženou Simonou má dceru Lindu, s třetí Kateřinou dceru Marii a syna Benjamína a se současnou Evou syna Antonína.

"Nepřetržitě už třicet let čtu postupně všem svým různým dětem, myslím, že by to mohly potvrdit. Knížky si vybírají i samy, ale já se do té dramaturgie snažím trošku zasáhnout, protože mám pocit, že se v poslední době ti autoři snaží až moc trefovat dětem do vkusu, a takhle by to nešlo. Je lepší děti kultivovat," řekl Super.cz Matásek.

Četbu někdy používá i jako formu trestu. "Když děti zlobí, dostanou pohádky Boženy Němcové anebo bratří Grimmů, ty jsou hodně krvavé. Takže tam občas šoupneme echtovní německé pohádky o rozsekaných dětech. I Erben je docela krvavý. Ale ony jsou děti už tak otrlé, že je to nerozhází," smál se.

Rodinné vazby se všemi dětmi a také s vnučkou Sofií od dcery Lindy se snaží herec utužovat. "Scházíme se a máme dokonce i svoje rituály při různých příležitostech. Někdy je to masakr, ale zase je hezké, že ačkoli ty děti vyrůstaly jinak, mají stejný vkus a stejný humor jako já. Takový ten zlý a cynický, takže mě nešetří. I ta malá holčička už je odrzlá, tak je to super. To mám vždycky velkou radost, že se v nich poznávám," prozradil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám