Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Teprve na soustředění finalistek Miss Czech Republic oslavila jedna z nich plnoletost. Půvabná brunetka Markéta Morwicková je jako čerstvá osmnáctka nejmladší z letošní desítky krásek, které se ucházejí o korunku královny krásy. Pány bude asi zajímat, že je Markéta aktuálně nezadaná.

Rodiče ale prý neměli strach svoji mladinkou ratolest vypustit do světa. "Už od patnácti dělám modeling, takže jsem docela samostatná, takže se o mě naši nebojí," řekla Super.cz Markéta. Tu na jedné z přehlídek oslovila ředitelka soutěže Taťána Makarenko (34), zda by se nechtěla do soutěže přihlásit. "Nějakou chvilku jsem váhala, ale pak jsem si řekla: Proč to nezkusit! A teď jsem za to vážně ráda, protože mi to hrozně moc dalo," doplnila Morwicková.

Jako modelka zatím pracovala jen v Česku. "Už kvůli covidu nebyla moc příležitost, ale do budoucna bych určitě chtěla někam vycestovat. Líbila by se mi Asie, přemýšlela jsem o Koreji nebo o Istanbulu," svěřila. Po střední škole by ráda dál studovala. "Volila bych práva. Přijde mi, že je to s modelingem docela spjaté, jak se řeší ty smlouvy. Byla jsem docela překvapená, že tenhle obor studuje dost modelek," míní Markéta.

A co jí příprava na soutěže krásy přinesla? "Musela jsem trochu změnit styl oblékání, oblékat se dospěleji a elegantněji. Ještě na casting jsem přišla v teniskách místo na podpatcích. Musím říct, že jsem udělala dost velký posun i s make-upem nebo úpravou vlasů. Kromě toho budu mít teď rovnátka, to mi předtím taky nikdo neřekl, že bych je potřebovala. Za to jsem taky ráda," shrnula.

Reklama

Další články

Načítám