Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Už jste si někdy položili otázku, co přesně očekáváte od dovolené? A co očekává zbytek vaší rodiny? Dá se najít univerzální místo, které by vyhovovalo všem? Jeden takový tip bychom pro vás měli.

Jde o Tureckou riviéru, oblast lemovanou pohořím Taurus, s průzračně čistou vodou a nekonečnými plážemi. Na Tureckou riviéru vás odveze cestovní kancelář Blue Style a můžete si být jisti, že se z této destinace budete vracet domů naprosto spokojeni, protože nabízí aktivity pro všechny členy rodiny. A to jak pro ty, kdo mají rádi lenošení na slunci, tak i pro ty, kdo rádi objevují nová místa a pamětihodnosti. Pro děti je tu nachystána celá řada atrakcí a také moře jim je nakloněné svými pozvolnými plážemi. A je tu ještě jeden argument, proč se vydat právě sem – Turecká riviéra je rájem golfistů, kteří sem díky příznivému klimatu jezdí prakticky po celý rok.

Ověřené ubytování

Naše spokojenost na dovolené se vždy odvíjí od ubytování. Vybrali jsme oblast Alanye, kde je vše, o čem jsme psali výše: golfová hřiště, spousta památek a přírodních zajímavostí a konečně bohaté vyžití pro ty nejmenší – různými tobogány a skluzavkami počínaje a blankytně modrou mořskou hladinou konče.

Hotel Lonicera Premium funguje už od roku 1979, kdy začínal s dvacítkou pokojů a zaměřením na rodiny s dětmi. Dnes těch pokojů má sedmnáct set, je celý obklopen přírodou a děti se sem těší na mnohé pro ně připravené atrakce.

Foto: Blue Style
Hotel Lonicera Premium

Hotel Turquoise umístěný v chladivém stínu borovic u oblázkové pláže s průzračnou vodou, poskytuje kromě klidu také sportovní vyžití. Pokoje umístěné v budovách v zahradě mají vlastní vstup do moře.

Foto: Blue Style
Hotel Turquoise

Přímo v centru Alanye leží na Kleopatřině pláži hotel Melissa. Jeho pokoje otevírají svou náruč hlavně aktivním lidem, kteří rádi poznávají cizí kraje a rádi se baví. Noční život mají na dosah ruky a od hotelu se dá vyrazit na výlety za některými z místních atrakcí.

Jedinečné zážitky

Až si budete plánovat nějaké výpravy, určitě byste neměli vynechat lodní výlet po řece Manavgat nebo návštěvu delfinária, kde dostanete možnost zaplavat si s delfíny.

Foto: Blue Style
Určitě byste neměli vynechat lodní výlet po řece Manavgat

A pak je tu něco, co v češtině označujeme jako bavlněný hrad – Pamukkale. Svah pokrytý sněhově bílým travertinem připomíná kopec nebo hrad z bavlny. Z geologického hlediska je Pamukkale oblastí tektonického zlomu, kde vyvěrají minerální prameny bohaté na vápník. Vápníkové usazeniny – travertin – v průběhu mnoha tisíc let vytvořily působivé terasy, kaskády a jezírka. A vytvářejí je stále.

Foto: Blue Style
Pamukkale – bavlněný hrad

Nad travertinovým kopcem jsou pozůstatky antického města Hierapolis, které mělo v dobách svého největšího rozkvětu zhruba půl milionu obyvatel. Pamukkale je spolu s Hierapolí zapsáno na Seznam světového dědictví UNESCO.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám