Hlavní obsah
Článek

Že je nejpopulárnější zpěvačka Česka Lucie Bílá (58) milá na své fanoušky, to ví asi každý. Její vlastní tým ale téměř trpí pod bičem „otrokářky“. Naposledy to na vlastní kůži zažil její bratr, kterého Lucie na podzim zaměstnala. „Že je sestra dříč, to jsem věděl. Že ale tak enormní, to jsem poznal, až když jsem to u ní zkusil. Kdybych to věděl, jdu radši pracovat do dolu,“ svěřil se Super.cz Karel Zaňák.

Bratr Bílé až donedávna pracoval jako manažer tiskárny. Jenže jeho sestra už zoufale potřebovala rozšířit svůj tým, který se stará o všechno kolem ní, a komu by mohla věřit víc než bratrovi? „Má mě za ta léta přečteného, ví, co ode mě může čekat. Já o její práci také leccos věděl, že je to ale taková řehole, to vím až teď,“ potvrdil nám Zaňák s tím, že si ale v žádném případě nestěžuje.

Práce pro pravděpodobně nejvytíženějšího českého umělce je pro něj obrovská životní zkušenost. „Laicky řečeno se starám o obchodní management. Cíleně se zabývám sháněním peněz na financování nejrůznějších aktivit, jež dosud Lucka platila z vlastní kapsy,“ vysvětluje. Bílá je ze spolupráce s ním nadšená. „Penězům nerozumím a nikdy rozumět nebudu chtít. Na to je odborník bráška a já jsem šťastná, že se mi ho podařilo přesvědčit, aby pracoval se mnou,“ raduje se Lucie.

Ne tak ovšem její bratr. Někdy si na něj kvůli nedostatku času mladší sestřička udělá volno až v jedenáct v noci. „Rád bych byl už v té době v posteli, ale nedá se nic dělat. Je neustále potřeba něco probírat a řešit,“ krčí rameny. Bílá sice uznává, že si její tým kvůli velkému nasazení moc nevydechne, ale jako diktátor se necítí. „Věřte mi, že si umím své lidi hýčkat. Proto většinu z těch, co jsou kolem mě, znám už moře let a nepotřebuju je měnit,“ tvrdí a její bratr sám přitakává, že Lucka není žádná zlá jedubaba.

„Tým šlape na plné obrátky, Lucie to ví, a tak nemá důvod být na něj zlá. Dokáže ocenit práci ostatních. Sama je obrovský dříč a na to, jakému tlaku lidí a starostí musí odolávat, si zachovává neuvěřitelnou duševní rovnováhu. Za to před ní klobouk dolů,“ dodává Karel Zaňák.

Související témata:
Zaměstnanec

Reklama

Další články

Načítám