Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes tříletá Rosie má od narození tak neposedné vlasy, že ji přirovnávají k muzikantovi Rodu Stewartovi či k britskému premiérovi Borisi Johnsonovi. Divoké vlasy jsou u obou jejich poznávacím znamením. I malá Rosie budí pozornost a bohužel i nevyžádanou, jak svěřila její matka Lisa (43).

Dívenka má tzv syndrom neučesatelných vlasů, a jak už z názvu napovídá, její vlásky nejdou zkrotit, pokud je nemá svázané do culíků. „Když se Rosie narodila, měla na hlavě jen takové bílé chmýří. Ve dvou letech si pak její vlásky začaly žít vlastním životem,“ popsala Daily Mailu Lisa.

Jak také svěřila, když jsou s Rosie venku, neustále ji zastavují lidé, fascinovaní vzhledem holčičky. „Často ji s někým srovnávají. Mé nejoblíbenější srovnání je s Einsteinem, vypadá prý jako jeho miniatura. Když se podívám na Einsteinovy vlasy, možná měl to stejné,“ říká Lisa.

Bohužel má i velmi nepříjemnou zkušenost, kdy ji a její dcerku lidé častovali nemístnými poznámkami. „Byly jsme v kavárně a hleděly si svého, když jsem zaslechla, jak lidé u jiného stolu zvýšili hlas a začali s komentáři typu, že (Rosie) vypadá, jako bych ji protáhla živým plotem a jestli jsem někdy slyšela o hřebenu,“ svěřila maminka.

„Zachovala jsem klid a odešla, ale kdyby se to mělo opakovat, budu Rosie bránit, abych jí dala najevo, že je nádherná a má krásné vlásky,“ dodala.

A jak o nepoddajné vlásky své dcery pečuje?

„Nikdy je nečešu suché, musí být mokré a ošetřené spoustou kondicionéru. A i pak ji češu hřebenem proti zamotávání vlasů. Na dotek jsou hebké jako bavlna, ale náchylné k lámání. A v porovnání s jinými dětmi stejného věku má Rosie vlasy docela krátké. Rostou jí velmi pomalu, ještě se jí nestříhaly,“ dodala Lisa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám