Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 74 let a po krátké nemoci zemřela herečka Kathy Lamkin. Oznámila to agentura McAlister Talent, pod kterou působila. Kathy se vepsala divákům do paměti díky filmům Texaský masakr motorovou pilou (2003) a jeho pokračování Texaský masakr motorovou pilou: Počátek (2006), kde ztvárnila hrůzu nahánějící Tlustou dámu u čaje, nebo Tahle země není pro starý (2007).

„Kathy byla nesmírně talentovaná, vřelá a zábavná duše,“ stojí v prohlášení. „Bude tu s námi nadále díky postavám, kterým vdechla život. Bylo úžasné znát tak skvělého člověka.“

Kromě zmíněných si zahrála také ve filmech Čekání na Guffmana (1996), Život Davida Galea (2003), Kiss Kiss Bang Bang (2005), Astronaut (2006) nebo Svět podle Mallory (2010) a dalších.

Objevila se také v několika epizodách seriálů Malcolm v nesnázích, Plastická chirurgie s. r. o., Medium či Sběratelé kostí.

Lamkin se narodila a celý život žila v Texasu, kde také v posledních letech vyučovala herectví. Zanechala po sobě manžela Stephena, za nějž byla provdaná 52 let, děti Kati a Grega a dvě vnoučata.

Hraní zasvětila život a přála si, aby pozůstalí uctili její památku formou daru pro The Actors Fund, organizaci, která podporuje herce bez prostředků.

Reklama

Další články

Načítám