Hlavní obsah
Článek

Minulý víkend se konala svatba, jež byla zároveň jarní společenskou událostí číslo jedna. Na Floridě se brali fotograf Brooklyn Beckham (25) a modelka a herečka Nicola Peltz (27). Ženichovy rodiče představovat netřeba, ale kdo jsou rodiče nevěsty?

Noví příbuzní nejstaršího syna Beckhamových jsou byznysmen Nelson Peltz (79) a bývalá modelka Claudia Heffner Peltz.

Peltz je investorem s pověstí tvrdého byznysmena, jehož jmění dosahuje odhadem 1,7 miliardy amerických dolarů. Narodil se do židovské rodiny v newyorském Brooklynu, studoval ekonomickou fakultu na Pensylvánské univerzitě, kterou ale opustil a začal se věnovat podnikání v praxi.

Rodinná firma se stala jedním z největších distributorů mraženého jídla v Americe, i v dalším odvětví, v obalových materiálech, Peltz uspěl. Firma Triagle Industries byla lídrem v oboru, prodal ji v roce 1989 za 840 milionů dolarů, uvádí Daily Mail.

Jeho jméno bylo v průběhu let spojené také se značkami Snapple, Wendy´s nebo Heinz. Je spoluzakladatelem investiční společnosti Trian Fund Management. Jeden z jeho blízkých přátel Greg Norman o Peltzovi řekl: „Nelson není typ na Harvard. Zná ulice. Ví, co masy chtějí.“

Peltz byl třikrát ženatý a má deset dětí. Osm včetně Nicoly, herce Willa Peltze nebo hokejisty Brada Peltze vychoval se třetí manželkou Claudií, se kterou je pětatřicet let, dvě se narodily do prvního manželství s Cythií Abrams.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám