Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Každá kapela nějak začíná a skupina Jelen si svoji dráhu na vrchol skutečně vyšlapala. Její frontman Jindra Polák dokonce při svých začátcích, byť už byl tou dobou ženatý, neměl na jídlo ani na elektřinu, a kvůli průšvihu v práci si musel po večerech přivydělávat hraním na ulici.

„V práci se stal takový průšvih a shodou okolností, byť nebyl můj, tak skončil na mně. A já jsem tenkrát skončil víceméně bez peněz a bylo to takové dost náročné,“ řekl zpěvák v ranní show Snídaně šampionů na českých Hitrádiích s tím, že to, co se děje v písničce Nebe nad Prahou, se mu skutečně stalo.

„To, co se zpívá v té písničce, ty přestříhaný dráty, to se fakt dělo. Byli jsme nějakou chvilku bez elektřiny, nebylo na jídlo. Takže jsem to dělal tak, že jsem po práci vzal kytaru a vyrazil jsem do ulic a tam jsem hrál, abychom tohle období nějak zvládli,“ svěřil.

Dnes to zní paradoxně, se svou kapelou Jindra Polák v roce 2016 vyhrál Anděla a Jelen dlouhodobě patří mezi špičku české hudební scény.

Související témata:
Jindra Polák

Reklama

Další články

Načítám