Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Úřadující druhá nejkrásnější Češka ze soutěže Miss Czech Republic Angelina Kostyshynová pochází z Ukrajiny. Od dětství žije v Česku, ale velkou část rodiny měla stále na Ukrajině. Nyní je šťastná, že už má řadu svých blízkých v bezpečí.

"Větší část rodiny jsme přivezli do České republiky. Ačkoli jsou ze západu, nikdo nevíme, co tam může přijít. Je lepší, aby byli s námi," řekla Super.cz Angelina. "Část rodiny je v Charkově, ale ti nechtěli opustit svůj domov, zůstali na Ukrajině. Přestěhovali se do menšího městečka nedaleko Charkova," upřesnila modelka.

Pětičlenná rodina bydlí nyní u jejích rodičů. "Já s bráchou bydlíme asi pět kilometrů od rodičů. Maminka vaří každý den, o vše se stará. Byla zvyklá být jen s taťkou, teď je jich doma sedm," prozrazuje.

Cítí, že psychika se u ukrajinských příbuzných velmi zlepšila. "Je na nich znát, že jsou na tom psychicky lépe. I oni oceňují to, že jsou v bezpečí. Sestřenice už chodí do školy," dodala Angelina, která se snaží s rodinou mluvit ukrajinsky.

"Neumím tak dobře ukrajinsky, rozumím všechno, mluvit je pro mě náročnější, ale snažím se," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám