Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ženský orgasmus je hojně probírané téma a pro některé také velká neznámá. Většinou se řeší spíš to, že ho ženy nemohou z toho či onoho důvodu dosáhnout. To ale není případ estonské učitelky jógy Karolin Tsarski (33), která tvrdí, že dokáže vyvrcholit pouze za pomoci své mysli.

Tu prý vytrénovala tak, že dosáhne vrcholu, aniž by použila pornografický materiál, využila partnera nebo jakkoliv stimulovala genitálie.

Karolin trpí vaginismem-sexuální dysfunkcí, která způsobuje stahy poševního svalstva při pokusech o penetraci-a styk s partnerem je pro ni velmi bolestivý. Posledních 10 let strávila praxí tantrické jógy, aby dosáhla orgasmu bez styku.

A podle měření stupnice hodnocení orgasmu a krevních testů se zdají být její tvrzení pravdivá. Výsledky prokázaly, že vrcholy, kterých Tsarski dosáhla pomocí mysli, byly přínosnější, pokud jde o nadšení a emocionální intimitu, než její klitorální a anální orgasmy.

Testovali ji třikrát během tří týdnů. Krevní testy se prováděly 30 minut před nestimulovaným orgasmem a 30 po něm. V prvním týdnu musela pouze za pomoci mysli dosáhnout pětiminutového orgasmu, v druhém desetiminutového a ve třetím to samé, ovšem během četby knihy.

Krevní testy zkoumaly hladinu prolaktinu-hormonu, který se po vyvrcholení zvyšuje. Ten u Karolin po pětiminutovém orgasmu narostl o 25 %, po desetiminutovém už o 48 %. Psychologové ovšem podotýkají, že hladina hormonu u ní mohla být vyšší i díky fázi menstruačního cyklu.

Karolin se nicméně stala takovou expertkou ve svém oboru, že na téma nabízí konzultace. Hodina vyjde na necelých 1500 korun.

Aby dosáhla kýžené výsledku, osvojila si jogínka správné držení těla, dýchací techniky a pózy, zaměřené na probouzení a korigování energie.

„K tomu jsem přidala masáže prsou a cvičila pánevní dno a uvolnění studu a viny. Naučila jsem se uvolnit, přijmout své tělo a být obecně duchem přítomná během každodenních činností,“ popsala benefity svých cvičení ve videu, které můžete zhlédnout níže.

Studie byla publikována v časopise Sexual Medicine a Karoline hovoří o svých praktikách také na svém youtubovém kanále, kde se podělila i o záběry přímo z testování.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám