Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V kinech ho v současné době můžete vidět jako trenéra lyžařů ve filmu Poslední závod a také jako partnera Jitky Čvančarové v Betlémském světle. Držitel Českého lva za herecký výkon ve filmu Pouta zaujal i v této menší roli, nicméně nyní se do světa chystá snímek, kde Vladimír Javorský ztvárnil jednu z hlavních rolí.

Ve filmu Stínohra Petera Bebjaka, autora úspěšné série Devadesátky, hraje policistu ze staré dobré školy. Jako kriminalista Dvořák vyšetřuje smrt ženy hlavního hrdiny Jana a mezi oběma muži se vytvořilo zvláštní pouto. Policista, který nedělá kompromisy, chce najít pravdu a zároveň se snaží pochopit Janovu bolest a frustraci z toho, že se zločin stále nedaří potrestat.

„Hlavní hrdina bere spravedlnost do vlastních rukou, a to je jedna z cest, která nastává, když nefunguje systém tak, jak by měl. Když nefunguje právo, tak pak lidé mají snahu sáhnout po jiné variantně, a už to nemusí být moc hezké,“ říká Vladimír Javorský.

Jeho herecký kolega Milan Ondrík, který hraje Jana, pro něj nebyl úplnou neznámou. „S Milanem Ondríkem jsme se potkali již na jiném projektu, takže vím, co to je za chlápka. Myslím, že jsme takové, možná až protipóly, které tomuto filmu snad budou slušet,“ hodnotí herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám